x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Minerii, convinşi de Ponta să întrerupă protestul în subteran

Minerii, convinşi de Ponta să întrerupă protestul în subteran

15 Sep 2013   •   19:59
Minerii, convinşi de Ponta să întrerupă protestul în subteran

Premierul Victor Ponta a ajuns, în cursul serii de duminică, la Roşia Montană, unde 22 de mineri erau închişi în subteran de 5 zile.

După ce a coborât în subteran, premierul a reuşit să-i convingă pe mineri să renunţe la protestul lor, promiţându-le că membrii comisiei parlamentare speciale care va dezbate proiectul de exploatare a aurului de la Roşia Montană, vor veni la faţa locului pentru a avea un dialog cu toţi cei implicaţi.
"Eu le-am promis că ne întoarcem aici cu Comisia Specială şi că fiecare parlamentar îi va asculta şi pe ei. Oamenii ăştia au dreptul la viaţă", a spus premierul după întâlnirea cu minerii din subteran.

Din declaraţiile celor care au ieşit din mină, Victor Ponta i-ar fi impresionat atunci când le-a spus că mâine, ziua în care începe un nou an şcolar, şi copiii de miner trebuie să meargă la şcoală alături de taţii lor.
Cei blocaţi în mină au fost întâmpinaţi la ieşire de familii, alături de care au sărbătorit evenimentul, considerat o victorie a punctului lor de vedere. Minerii s-au declarat satisfăcuţi de dialogul pe care l-au avut cu premierul, şi spunând că au încredere în promisiunile acestuia.

×
Subiecte în articol: proiect rosia montana Victor Ponta