x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Videanu a declanşat alarma la inaugurarea hidrocentralei de la Ipoteşti

Videanu a declanşat alarma la inaugurarea hidrocentralei de la Ipoteşti

05 Noi 2009   •   00:00

Adriean Videanu, ministrul interimar al Economiei, a declanşat alarma la inaugurarea hidrocentralei de la Ipoteşti, din cauză că un hidroagregat a refuzat să pornească.

Alături de Mihai David, directorul general al Hidroelectrica, Videanu a inaugurat astăzi centrala care a fost modernizată. Într-o primă fază, Videanu a pornit un grup energetic care producea current electric şi apoi a încercat să pornească un alt grup energetic care funcţiona în sistem pompă, adică urca apa înapoi în baraj.

Din cauza unei căderi de tensiune, acest al doilea grup nu a pornit, iar sistemele de protecţie s-au declanşat automat, pe fundal auzindu-se alarmele. "Să vină Gabi Zamfir!", au cerut reprezentanţii Hidroelectrica. "Gabi, salvează-ne!", a strigat şi Videanu.

Sistemul nu a pornit nici la a doua încercare, 20 de minute mai târziu, şi atât Videanu, cât şi David s-au lăsat păgubaşi. Căderea de tensiune a survenit deoarece hidroagregatul care trebuia să pompeze apa înapoi în baraj consuma mai multă energie decât avea la dispoziţie.

×
Subiecte în articol: observator