x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Bode: Nu trebuie să lăsăm garda jos în privinţa măsurilor privind pandemia

VIDEO Bode: Nu trebuie să lăsăm garda jos în privinţa măsurilor privind pandemia

26 Noi 2021   •   16:51
VIDEO Bode: Nu trebuie să lăsăm garda jos în privinţa măsurilor privind pandemia
Sursa foto: Lucian Alecu

Lucian Bode, ministrul de Interne a anuntat vineri că autorităţile nu trebuie să lase garda jos în privinţa noului coronavirus, avand in vedere ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atras atenţia asupra riscurilor apariţiei unei noi tulpini.

"Categoric nu trebuie să lăsăm garda jos. Ne-am uitat pe statistică, vedem că mai avem în România trei judeţe în scenariul roşu, vedem că rata de infectare la 24 de ore a persoanelor nou infectate este în scădere, dar, în acelaşi timp, ne uităm cu îngrijorare la ceea ce spune OMS, spre exemplu, cu riscurile care s-ar putea să vină dintr-o anumită zonă a lumii, din Africa, cu tulpina africană. Vom vedea raportul OMS şi noi, astăzi, adoptăm o hotărâre a CNSU, o hotărâre prin care vom stabili lista ţărilor cu zonele verzi, galbene şi roşii şi, cu siguranţă acolo, dacă OMS ne spune foarte clar că există aceste riscuri, eu cred, dar încă nu s-a luat această decizie, eu cred că România va introduce în zona roşie automat aceste ţări", a spus Bode într-o conferinţă de presă, întrebat de ce în România se iau măsuri de relaxare în contextul în alte state europene sunt impuse tot mai multe restricţii pentru a se pregăti de valul 5.

In plus, ministrul a mai spus că introducerea unor ţări în zona roşie înseamnă obligatoriu carantinarea celor care vin din aceste ţări, chiar dacă sunt persoane vaccinate. 

×
Subiecte în articol: lucian bode masuri pandemie