x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Guvernul a extins limita maximă de vârstă a categoriei şomerilor tineri de la 25 la 30 de ani

VIDEO Guvernul a extins limita maximă de vârstă a categoriei şomerilor tineri de la 25 la 30 de ani

15 Sep 2021   •   21:00
VIDEO Guvernul a extins limita maximă de vârstă a categoriei şomerilor tineri de la 25 la 30 de ani

Executivul a majorat de la 25 de ani la 30 de ani vârsta maximă a categoriei tinerilor care nu au un loc de muncă, nu sunt înscrişi într-un program de învăţământ şi nu urmează un program de pregătire profesională, a anunţat miercuri ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, la finalul şedinţei de Guvern.

Guvernul a operat modificarea printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată miercuri, pe baza unui proiect pregătit anterior de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

 

Ministrul Muncii a anuntat că în urma acestei modificări aproximativ 2.000 de tineri vor beneficia în acest an de măsuri de stimulare a integrării în muncă.

"Aproximativ 2.000 de tineri care sunt în afara sistemului de educaţie şi de ocupare vor beneficia până la sfârşitul anului de măsuri finanţate din bugetul asigurărilor de şomaj, impactul financiar fiind estimat la 5.625.000 lei", a menţionat Raluca Turcan. 

×