x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Ministerul Economiei vrea sa propuna creşterea amenzilor la 4% din cifra de afaceri pentru furnizorii de energie

VIDEO Ministerul Economiei vrea sa propuna creşterea amenzilor la 4% din cifra de afaceri pentru furnizorii de energie

14 Ian 2022   •   16:46
VIDEO Ministerul Economiei vrea sa propuna creşterea amenzilor la 4% din cifra de afaceri pentru furnizorii de energie

Ministerul Economiei va propune creşterea amenzilor la 4% din cifra de afaceri pentru furnizorii de energie care nu respectă legislaţia, a afirmat, vineri, ministrul, Florin Spătaru, într-o conferinţă de presă.

"Voi propune Guvernului săptămâna viitoare să dăm sancţiuni drastice pentru cei care nu respectă legea. Cei care practică aceste măsuri vor putea fi sancţionaţi cu până la 4% din cifra de afaceri. Nu pot să accept ca un furnizor de energie să afecteze milioane de oameni prin încălcarea legii", a spus Spătaru.



La rândul său, Mihai Culeafă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a precizat că instituţia a primit peste 2.000 de sesizări în 2021 şi peste 400 de reclamaţii doar în ultima săptămână.

In prezent, în cazul în care constată nereguli la facturile de energie electrică şi gaze naturale, consumatorii pot depune o reclamaţie online sau în scris la sediile Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor. 

 

×
Subiecte în articol: Florin Spătaru