x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vlad Voiculescu, despre raportarea deceselor COVD: Dacă ne uităm la spitalul Colentina, vedem că diferența e de sute de persoane

Vlad Voiculescu, despre raportarea deceselor COVD: Dacă ne uităm la spitalul Colentina, vedem că diferența e de sute de persoane

19 Apr 2021   •   15:08
Vlad Voiculescu, despre raportarea deceselor COVD: Dacă ne uităm la spitalul Colentina, vedem că diferența e de sute de persoane
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a declarat, luni, că la Spitalul Colentina diferența dintre numărul de decese raportate în platforma CoronaForms și numărul de decese COVID-19 raportate de spital este de peste 500 de persoane.

Acesta a precizat, la Europa FM, că diferența a fost observată când au fost comparate cele două platforme de raportarea: ce a spitalelor și CoronaForms, platforma raportărilor totale, care include și datele transmise de medicii de familie prin DSP-uri.

„Există două platforme, o platformă în care raportează doar spitalele și o a doua în care raportează și spitalele, și medicii de familie, prin DSP-uri. Numărul de decese în platforma în care raportează doar spitalele e semnificativ mai mare decât numărul de decese din platforma în care ar trebui să raporteze toată lumea”, a susținut Vlad Voiculescu, luni.

De asemenea, acesta a precizat că astfel de diferențe au fost observate și la ROL 2, dar că „situația este valabilă pentru majoritatea covârșitoare a spitalelor”.

„Dacă ne uităm la spitalul Colentina, vedem că diferența e de sute de persoane. Raportarea din platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul din platformă unde ar trebui să raporteze atât spitalele, cât și medicii de familie, prin DSP-uri. (…). Cineva n-a raportat cum trebuie, cineva n-a gândit cum trebuie metoda de raportare și cineva n-a validat rezultatele cum trebuie. Pentru raportare responsabil este spitalul, mergând pe lanț este Direcția de Sănătate Publică, după care la capătul lanțului este Ministerul Sănătății și Institutul de Sănătate Publică”, a mai precizat ministrul demis al Sănătății.

 

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu decese covid