x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vom avea cel mai aglomerat weekend de Rusalii din ultimii doi ani

Vom avea cel mai aglomerat weekend de Rusalii din ultimii doi ani

09 Iun 2022   •   22:10
Vom avea cel mai aglomerat weekend de Rusalii din ultimii doi ani
Sursa foto: Victor Stroe

Vom avea cel mai aglomerat weekend de Rusalii din ultimii doi ani, fiind înregistrate cu 144% mai multe înnoptări decât anul trecut. Vacanțele rezervate pentru Rusalii în România sunt cu 40% mai scumpe ca anul trecut.

Se anunță o vară extrem de aglomerată pentru hotelierii și operatorii din industria turismului intern, mai ales că este pentru prima dată când nu mai există restricții de călătorie după doi ani de pandemie.

În plus, cardurile de vacanță pentru 2022 au început să fie încărcate, astfel că românii au început deja să își rezerve sejururile de vară, profitând de ofertele estivale de tip early booking și de faptul că au posibilitatea de a achita cazarea cu tichetele primite (inclusiv cu cele rămase nefolosite din 2019 și 2020, pe care le mai pot utiliza doar în luna iunie).

Mai mult decât atât, potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, a fost înregistrată o creștere semnificativă a rezervărilor pentru weekendul prelungit (sâmbătă, duminică și luni) de Rusalii, care s-a sincronizat anul acesta și cu debutul vacanței copiilor.

În același timp, au început să se contureze deja preferințele pentru sezonul estival: în ceea ce privește unitățile de cazare, turiștii aleg acum mai degrabă pensiuni și apartamente, astfel încât să se bucure de mai multă intimitate, de o vacanță liniștită într-un cerc restrâns (familie sau grup de prieteni).

Cât despre destinațiile favorite, marile orașe (33% din rezervări), litoralul românesc (27% din rezervări) și stațiunile balneare (17%) sunt în continuare la mare căutare.

Conform companiei citate, urmează cel mai aglomerat weekend din acest sezon, platforma înregistrând cu 144% mai multe înnoptări pentru weekendul de Rusalii din 2022 comparativ cu cel din 2021.

Există, însă, câteva schimbări la nivelul tarifelor percepute de hotelieri, care sunt acum mai mari decât în anii trecuți.

În România, prețul unui sejur pentru 2 persoane, 2 nopți, în timpul Rusaliilor, a crescut semnificativ comparativ cu 2021. De exemplu, tariful pentru o cameră de hotel a crescut cu 40%, de la 638 lei la 895 lei, în timp ce prețul pentru o cameră la pensiune a crescut cu 36%, de la 529 lei la 717 lei.

„Ne așteptam la o creștere a numărului de rezervări pe timpul verii, însă trebuie să recunoaștem că este o creștere chiar mai mare decât ne-am imaginat, ceea ce nu poate decât să ne bucure, fiind un semn clar al interesului turiștilor pentru destinațiile din România. Această minivacanță de Rusalii este doar începutul unei veri pline în turism, care, treptat, va reveni la nivelul de dinaintea pandemiei, mai ales că avem în continuare disponibilități la cazări din toată țara, pachete promoționale, dar și locuri noi de explorat”, a declarat Rita Szilveszter, online marketing expert la platforma citată.

×