x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vosganian: O remaniere după angajarea răspunderii ar fi încă o dovadă a buimăcelii PDL

Vosganian: O remaniere după angajarea răspunderii ar fi încă o dovadă a buimăcelii PDL

16 Iun 2010   •   00:00

Senatorul PNL Varujan Vosganian a apreciat că o eventuală remaniere guvernamentală, după angajarea răspunderii, ar fi încă "o dovadă a buimăcelii, a superficialităţii şi a confuziei în care se află partidul de guvernământ".



"În mod normal, o remaniere trebuie făcută înaintea lansării unui pachet de măsuri de asemenea importanţă şi nu după. Dacă un guvern e prost înainte, nu-l laşi să prezinte un pachet de măsuri de asemenea importanţă ca să-l repari după aceea. Un guvern care-şi angajează răspunderea pe un pachet de măsuri o face ca să le aplice, acesta e sensul constituţional. Nu se poate să pui un ministru să-şi angajeze răspunderea şi a doua zi să-l schimbi. Dacă recunoaştem că Guvernul a fost prost, el nu trebuia lăsat să facă acest pachet de măsuri. Dacă Guvernul e bun, de ce să-l remaniezi? Din această dilemă tot ce înţelegem este că acest Guvern încearcă pe ultima sută de metri să repare ceva din deficitul uriaş de imagine pe care l-a căpătat", a declarat Vosganian, potrivit Mediafax.

Referindu-se la rezultatul votului de la moţiunea de cenzură, senatorul liberal a apreciat că opoziţia "a înfrânt".

"Deşi am pierdut la vot, acest Guvern şi-a încheiat misiunea. Este un guvern mort, dar încă neîngropat. Un guvern care se atinge de pensii nu mai are nicio şansă să mai reziste în percepţia publică şi de aceea nici în suportul parlamentar. E limpede că, în ceea ce priveşte măsurile reformatoare, Guvernul e în minoritate în Parlament. Această remaniere nu este decât o tentativă disperată de a arunca peste bord pe cei de care s-a folosit până acum, oameni din afara partidului, în dorinţa că asta va aduce o brumă de imagine", a conchis Varujan Vosganian.

×
Subiecte în articol: observator