x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vox Maris - Biletul pentru o vacanta de vis

Vox Maris - Biletul pentru o vacanta de vis

de Dana Ciobanu    |    15 Aug 2005   •   00:00
Vox Maris - Biletul pentru o vacanta de vis

Un colt exotic, unde gasesti si liniste, dar si distractie, in inima statiunii Costinesti.

Cine spune ca nu poti petrece o vacanta de vis decat pe litoralul bulgaresc sau pe cel turcesc, probabil ca nu a trecut inca pe la Vox Maris, din Costinesti. Aici, facilitatile oferite turistilor, conditiile de cazare, mancarea, serviciile, linistea si curatenia sunt la standarde occidentale.

Cand te gandesti ca bijuteria care este astazi Vox Maris este rezultatul ambitiei unui om! Ambitia de a arata ca si intr-o statiune romaneasca poti avea parte de un concediu ca in strainatate. Pentru Nicusor Nastase, Vox Maris inseamna o jumatate din viata sa, numarata in ani.

AMBITIE. In 1982, cand a fost numit sef peste discoteca Vox Maris, nu-si inchipuia ca, intr-o zi, aceasta va fi proprietatea lui, impreuna cu intreg complexul de vile Amiral, evaluate la aproximativ 21 de milioane de dolari, conform revistei Capital. Desi liber si cu un statut privilegiat in Costinesti, Nastase a preferat libertatea de peste granita, fugind din grup, in timpul unei excursii facute in Spania, in 1988. Gandul ii tot zbura, insa, la ce lasase in urma. Si le spunea celor de acasa, cand vorbea cu ei la telefon, ca se va intoarce si va lua discoteca din Costinesti. Nimeni nu l-a crezut. In primele luni dupa evenimentele din decembrie ’89, a revenit in tara, a semnat contractul pentru preluarea discotecii, apoi, impins de ambitie, a inceput sa construiasca o afacere de succes. In 2000, a cumparat complexul de vile Amiral, pe care l-a renovat complet.

CONFORT. Camerele de la Vox Maris sunt echipate la standard de trei si de patru stele

DEZVOLTARE. In cei 15 ani de ani de cand a revenit la malul Marii Negre, Nicusor Nastase a investit in business-ul de la Costinesti nu mai putin de 12 milioane de euro. Doar in cursul acestui an, 500.000 de euro au fost cheltuiti pentru a crea conditii mai bune turistilor care ii calca pragul: discoteca si cele 350 de camere din vile au fost renovate complet, capacitatea restaurantului Blue Lagoon a fost marita la 250 de locuri, au fost construite doua sali de conferinte noi - care, impreuna cu cele vechi, au o capacitate totala de 700 de locuri - sala de biliard, sala de fitness dotata cu aparate ultraperfomante, sauna, jacuzzi, iar in primavara anului viitor, va fi inaugurat cel de-al treilea restaurant din cadrul complexului Vox Maris No 1 Club, "La Pergola", cu specific italian.

Vox Maris No 1 Club ofera turistilor tot ce si-ar putea dori, pentru a avea o vacanta fara griji. "In permanenta ne imbunatatim oferta de servicii, pentru a veni in intampinarea dorintelor lor. La fel de importanti sunt si turistii care vin exclusiv pentru un sejur la mare, si angajatii companiilor care vin la noi, in special in mai si septembrie, pentru actiuni tip «corporation events», dar si doritorii de distractie in discoteca", ne-a spus Aurelian Nitu, managerul Vox Maris No 1 Club.

GRADINA. Vilele Amiral sunt amplasate intr-o oaza de verdeata, ingrijita de 12 gradinari

FACILITATI. Ca standardele occidentale nu se ating doar pe hartie, o demonstreaza registrele de cazare. In plin sezon, complexul este ocupat permanent in proportie de 90%-95%. Turistii revin cu placere aici si au si de ce. Nu duc grija copiilor, pentru care a fost construita o piscina speciala si amenajat un teren de joaca, dotat cu aparate de distractie. Animalele de companie sunt acceptate in interiorul complexului, contra unei taxe de 30% din pretul unui loc de cazare. Parcarea masinilor personale se poate face intr-un parking cu o capacitate de 200 de locuri, pazit 24 de ore din 24. In cadrul complexului, oaspetii au acces gratuit la terenurile de sport, cele doua piscine, discoteca in aer liber si discoteca acoperita, sala de fitness, biliard, tenis de masa, volei pe nisip. Camerele, dotate si finisate la nivel de 3 si 4 stele, sunt echipate cu aparate de aer conditionat, frigidere, telefon, mobilier modern, televizor, lenjerie ecologica din bumbac si in. Cazarea include micul dejun, servit in restaurantul "Blue Lagoon", si gratuitatea sezlongurilor, prosoapelor si consumabilelor de la dusuri, sauna si jacuzzi. O plaja privata, la malul marii, aflata la cativa zeci de metri de Vox Maris No 1 Club, completeaza generoasa oferta.

OBICEIURILE CASEI. Daca se intampla sa va prinda sambata noaptea prin discoteca Vox Maris si ploua cu scantei de artificii peste dumneavoastra, sa stiti ca nu trebuie neaparat sa fie aniversarea cuiva. Este doar "obiceiul casei" de a oferi oaspetilor focuri de artificii, la miezul fiecarei nopti de sambata. Asa cum printre obiceiurile casei se numara si organizarea de evenimente mondene - lansari de discuri, parade de moda, concerte, concursuri - si programe speciale de muzica in discotecile complexului. Vox Maris No 1 Club din Costinesti este o veritabila oaza de vacanta. Unde mai pui ca gazdele fac si oferte atractive la cazare! Astfel, la un sejur mai mare de cinci zile, primesti o reducere de 10% din valoarea facturii. Bonurile de masa (pentru pranz si cina) isi cresc valoarea cu un procent substantial daca sunt cumparate de la Receptia complexului. Din 20 august, Vox Maris devine extrem de accesibil, pretul unui loc, prin agentiile de turism, fiind de doar 59 lei noi.

EXOTIC
Cei mai buni bucatari, ospatari, chelneri si barmani stau la dispozitia clientilor in cele doua restaurante ale complexului, "Blue Lagoon" si "Stella Maris". La primul dintre acestea, pianistul Mircea Constantin este responsabil de programul muzical din timpul pranzului si al cinei, interpretand melodii binecunoscute. 12 gradinari ingrijesc copacii si spatiile verzi tunse soldateste, dar si cele peste 2.000 de plante si flori ornamentale si zecile de palmieri care sunt tinute, pe timpul iernii, in sera. Turistii care vin pentru prima oara la Vox Maris sunt uluiti si incantati de frumusetea exotica a complexului.

NO 1
Vox Maris No 1 Club a gazduit, de-a lungul vremii, crema personalitatilor romanesti, de la presedinti si politicieni de rang inalt, la artisti si sportivi de top. Cu totii sunt atrasi de intimitatea si serviciile care le sunt oferite aici. Multi au devenit prietenii casei si trag doar la Vox Maris cand vin in vacanta la mare. "Asa cum se spune ca Romania este o insula de latinitate intr-o mare slava, Vox Maris este o insula de bun gust intr-o mare poluata. Nicusor Nastase ne-a dat o lectie de capitalism de bun gust", spune Mircea Dinescu, care cunoaste locul de pe vremea cand recita poezii "cu soparle".
×