x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vrei să îţi petreci vacanţa într-un buncăr? Mergi la Orăştie!

Vrei să îţi petreci vacanţa într-un buncăr? Mergi la Orăştie!

14 Iun 2009   •   00:00

Singurul complex turistic de vacanţă cu specific militar din Europa, Arsenal Park, a fost inaugurat ieri la Orăştie, într-o fostă fabrică de muniţie din localitate. Investiţia companiei Bega Grup depăşeşte 20 milioane de euro. Complexul de vacanţă include 150 de locuri de cazare şi se întinde pe o suprafaţă de 80 de hectare, fiind situat în mijlocul unei păduri de foioase de la marginea municipiului Orăştie. Aleile complexului turistic sunt străjuite de 70 de tunuri, TAB-uri şi camioane militare, inclusiv un avion.



Buncărele şi depozitele de muniţie abandonate ale fostei fabrici Rompiro au fost transformate în vile şi apartamente de lux, complexul fiind cotat la patru stele. Investiţia a început în 2003, compania Bega Grup intenţionând să dezvolte proiectul pentru încă patru ani, cu un total al sumelor alocate de 40 de milioane de euro, până la finalizarea lucrărilor. "Când am preluat acest loc, am găsit aici mari cantităţi de muniţie, chiar şi mine antitanc. Am investit foarte mult ca să curăţăm această zonă şi o aducem la stadiul actual. Această "unitate militară de vacanţă" se adresează tuturor turiştilor care doresc să-şi petreacă vacanţa într-o zonă care a fost un obiectiv militar" - a declarat Emil Cristescu, vicepreşedintele companiei Bega Grup.

Turiştii excentrici pot dormi pe paturi amplasate pe afeturi de tun, în TAB-uri sau chiar sub pământ, în tuneluri preluate de la armată şi transformate în camere luxoase de hotel. Oaspeţii au la dispoziţie terenuri de minigolf, echitaţie, saună, jacuzzi, bazin de înot, locuri de joacă, trasee pentru ATV-uri.

Arsenal Park mizează anul acesta pe un grad de ocupare de 30%, ponderea cea mai mare reprezentând-o segmentul corporate, în contexul în care, atât firmele autohtone, cât şi cele din străinătate aleg România ca destinaţie pentru team-building, întruniri sau conferinţe. Pachetul minimal de servicii porneşte de la 40 de euro pe noapte.

×
Subiecte în articol: observator