x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabila - 11 decembrie 2008

Vremea probabila - 11 decembrie 2008

de Dan Panaitescu    |    11 Dec 2008   •   00:00

Deşi valorile de temperatură au crescut în cursul zilei, în zonele depresionare s-au menţinut negative şi nu au depăşit –5°C. În restul ţării, temperatura aerului a crescut faţă de intervalul anterior, cele mai ridicate valori, de 9°C... 10°C, înregistrându-se în sudul Banatului şi pe litoral.



În următoarele dimineţi, regimul nocturn al temperaturilor se va îmbunătăţi simţitor, datorită în principal nebulozităţii, cât şi advecţiei unui aer cald şi umed de origine mediteraneană. Cuplajul care se va realiza între ciclonul mediteranean şi anticiclonul est-european va conduce la creşterea temperaturilor şi mai ales la intensificarea vântului în regiunile sudice ale ţării, vitezele cele mai mari urmând să se înregistreze în sudul Banatului şi pe crestele montane. La nivelul solului, circulaţia se va orienta din sector estic, astfel încât se va produce un aport continuu de umezeală de deasupra Mării Negre, iar, în condiţii de inversie termică în stratul limită, ceaţa din sudul şi estul ţării, care se va forma în cursul acestei dimineţi, se va extinde în noaptea următoare şi va fi asociată izolat cu burniţa. (meteorolog Mihăiţă Hustiu)

BUCUREŞTI


Centru:        max.: 8°C    min.: 2°C
Periferie:     max.: 6°C    min.: 0°C

Azi (joi):
Cerul va fi variabil, cu înnorări şi condiţii de ceaţă în primele ore ale zilei şi noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică va scădea uşor.

Mâine (vineri):
Cerul va fi noros; în primele ore vor fi condiţii de ceaţă, iar după-amiaza şi noaptea va ploua. Vântul se va intensifica, devenind în general moderat. Maxima: 8°C; minima: 5°C.

Poimâine (sâmbătă):
Cerul va fi noros şi temporar va ploua, mai ales în cursul zilei. Vântul va sufla în general moderat. Spre dimineaţă se va forma ceaţă. Maxima: 7°C; minima: 3°C.

LA MUNTE


Azi (joi):
Cerul va prezenta înnorări temporare în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde izolat vor cădea precipitaţii slabe. În restul zonelor montane, cerul va fi variabil şi mai ales la primele ore ale zilei şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, va fi ceaţă.

Mâine (vineri):
Cerul va fi mai mult noros. Vor fi precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, pe arii extinse în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali şi pe arii restrânse în restul zonelor montane. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent.

Poimâine (sâmbătă):
Cerul va fi mai mult noros şi, mai ales în cursul zilei, vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, local în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi pe arii restrânse în restul zonelor montane. Vântul va sufla moderat cu intensificări în zona înaltă. Temperatura aerului va scădea uşor faţă de intervalul precedent. În a doua parte a intervalului, pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (joi):
Presiunea atmosferică va scădea uşor de la valori în jur de 761 mm Hg până la valori în jur de 758 mm Hg.

Mâine (vineri):

Presiunea atmosferică va scădea de la valori în jur de 758 mm Hg până la valori în jur de 754 mm Hg.

×
Subiecte în articol: cerul meteo