În zonele joase din sudul şi din estul ţării, ieri, îndeosebi dimineaţa, au mai fost nori şi ceaţă; în Dobrogea şi în sudul Bărăganului, umezeala dinspre Marea Neagră s-a transformat în nori joşi, de tip stratiform şi în ploi slabe, izolate. Valorile minime de temperatură de miercuri dimineaţă au fost în mare parte negative, foarte scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până la –11°C la Miercurea Ciuc şi –10°C la Topliţa, Joseni şi la Întorsura Buzăului.
În zonele situate în interiorul arcului carpatic, cerul nopţii a fost mai mult senin, iar ceaţa a fost foarte puţină şi s-a semnalat doar pe Valea Mureşului şi a Someşului. Partea estică a Transilvaniei se va înnora ultima, prin urmare radiaţia nocturnă va continua să-şi pună amprenta asupra temperaturilor minime, care vor coborî din nou sub –8°C... –9°C. În celelalte regiuni se va înnora întâi în vest şi în sud-vest, apoi în sud, iar înnorările din est, la fel ca până acum, se vor forma dintr-o ceaţă înaltă sau din acei nori de tip stratiform, care ar putea favoriza apariţia burniţei. O creştere de temperatură se va produce în nopţile următoare în majoritatea regiunilor ţării. (meteorolog Romica Jurca)
BUCUREŞTI
Centru: max.: 12°C min.: 0°C
Periferie: max.: 13°C min.: 2°C
Azi (joi):
Vor fi înnorări temporare, iar vântul va sufla slab. În primele ore ale dimineţii şi din nou noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante.
Mâine (vineri):
Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică va creşte uşor. Maxima: 13°C; minima: 1°C.
Poimâine (sâmbătă):
Cerul se va menţine temporar noros. Vântul va sufla slab. Presiunea atmosferică va avea valori comparabile cu cele înregistrate în zilele precedente. Maxima: 13°C, minima: 1°C.
LA MUNTE
Azi (joi):
Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior. Se va semnala ceaţă pe arii restrânse, pe văi şi în depresiuni.
Mâine (vineri):
Cerul va fi temporar noros, iar cu totul izolat în Carpaţii Occidentali vor fi trecător ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii importante. Pe văi şi în depresiuni vor fi condiţii de ceaţă.
Poimâine (sâmbătă):
Cerul se va menţine temporar noros. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative. Pe văi şi în depresiuni vor fi condiţii de ceaţă.
Ştirea zilei
Temperatura a coborât până la –11°C ieri-dimineaţă la Miercurea Ciuc, aceasta fiind a treia zi consecutivă când în reşedinţa judeţului Harghita s-au înregistrat –10°C. "Minima a fost consemnată în jurul orei 7:30, la răsăritul soarelui, când am măsurat –11°C. Lipsa ceţii a făcut ca temperatura să fie uşor mai scăzută. în tot judeţul este brumă, constatându-se fenomenul de îngheţ la sol", a precizat meteorologul Tanko Karoly, de la Staţia Meteo din Miercurea Ciuc. La celelalte staţii meteo din judeţ s-au înregistrat temperaturi minime de –10°C la Joseni şi Topliţa, –6°C la Odorheiu Secuiesc şi –1°C în Pasul Bucin. Potrivit sursei citate, temperaturile se vor menţine la fel de scăzute noaptea şi dimineaţa în Harghita şi în intervalul următor, iar ninsorile îşi vor face apariţia abia la sfârşitul lunii. Minima absolută a lunii noiembrie în judeţ a fost înregistrată la Miercurea Ciuc în anul 1993, când mercurul din termometre a coborât până la –28°C.Citește pe Antena3.ro