x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 25 noiembrie 2008

Vremea probabilă 25 noiembrie 2008

de Sorin Anghel    |    25 Noi 2008   •   00:00

În masa de aer foarte rece, care a pătruns în ţara noastră la sfârşitul săptămânii trecute, în condiţiile unui cer mai mult senin şi a unui strat consistent de zăpadă, ieri-dimineaţă, la Întorsura Buzăului s-a înregistrat o minimă de –24 de grade.



Minima este cea mai scăzută valoare de temperatură de la o staţie meteo ce se înregistrează pe timp de noapte, în această perioadă, dupa ora 20:00 până la ora 8:00 dimineaţa. După răsăritul soarelui, tot la Întorsura Buzăului, mai precis la ora 9:00, mercurul termometrelor indica –25 de grade. În mod frecvent, în anotimpul rece al anului, fie că pământul este foarte rece sau acoperit cu strat de zăpadă, un astfel de mers al temperaturii este obişnuit. Atmosfera primeşte căldură de la pământul care la rându-i a primit-o de la soare, ori în această situaţie stratul de zăpadă a cedat atmosferei încă unul din puţinele grade dobândite peste noapte. Astăzi, vremea din ţara noastră se va încălzi foarte bine, iar de mâine se va răci din nou, însă răcirea va fi mai puţin accentuată decât în zilele precedente, deşi, acolo unde, între timp se va mai depune puţină zăpadă, apoi cerul se va însenina, minimele pot coborî cu mult sub zero grade. Încălzirea şi apoi o nouă răcire, pe lângă o creştere, respectiv scădere de temperatură, se vor reflecta şi în forma precipitaţiilor, care vor fi mai ales sub formă de ploaie, favorizând producerea de polei, astăzi cel mai probabil în estul Transilvaniei. Aerul cald ce va pătrunde astăzi în zona geografică a României este de origine nord-africană, iar pătrunderea rece, care se prefigurează începând de mâine, este de origine nord-atlantică, acumulat în Europa Centrală, în ultima perioadă de timp. (meteorolog Doina Mărăşoiu)

BUCUREŞTI


Centru:       max.: 120C  min.: 30C
Periferie:    max.: 110C   min.: 10C

Azi (marţi):
Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Mâine (miercuri):
Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, iar în cursul nopţii vor fi condiţii de lapoviţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Presiunea atmosferică va creşte. Maxima:  7°C, iar minima: 0°C.

Poimâine (joi):

Ziua vor mai fi înnorări, apoi cerul se va degaja şi se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Maxima: 7°C, iar minima: –4°C.

LA MUNTE


Azi (marţi):
Vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult noros. Vor fi precipitaţii mixte în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi local, mai ales spre sfârşitul intervalului, în restul zonei. Vântul va prezenta unele intensificări pe creste.

Mâine (miercuri):

În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, pe arii relativ extinse în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi local în restul zonei. Noaptea, cerul se va degaja începând cu masivele din vestul ţării. Vântul va prezenta intensificări. Temperatura aerului va fi în scădere faţă de intervalul precedent.

Poimâine (joi):
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, îndeosebi în Carpaţii Meridionali, unde pe arii restrânse va mai ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat pe creste. Temperatura aerului va continua să scadă. Pe văi şi în depresiuni se va semnala ceaţă.

×
Subiecte în articol: cerul meteo