x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 26 noiembrie 2008

Vremea probabilă 26 noiembrie 2008

de Dan Panaitescu    |    26 Noi 2008   •   00:00

Valorile de temperatură din noaptea de luni spre marţi şi cele maxime de ieri au fost cu mult mai ridicate decât cele din intervalul anterior.



La Întorsura Buzăului, minima termică a fost de –12°C faţă de –25°C înregistrate cu o noapte înainte.

Ieri la amiază, în sudul Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea, mercurul termometrelor depăşea frecvent 12°C, ajungând până la 17°C la Călăraşi. Presiunea atmosferică a fost în scădere, iar în continuare presiunea va creşte. În scădere va fi şi temperatura aerului, care astăzi, cel puţin în sud-estul României, va avea valori maxime mai mici decât jumătatea celor înregistrate marţi. Aerul rece va pătrunde în ţara noastră şi prin vest, dinspre Europa Centrală şi Câmpia Panonică, dar o pătrundere şi mai rece va fi prin Moldova, pe lângă Carpaţii Orientali şi de Curbură, până în Muntenia şi mai departe în Oltenia şi în Dobrogea. În aceste regiuni, ieri au fost unele intensificări de vânt dinpre sud către nord. Ploile din zonele centrale, sudice şi de răsărit se vor transforma treptat în lapoviţă şi în ninsoare, dar acest pasaj de iarnă va fi mult mai blând decât cel de la sfârşitul săptămânii trecute, iar iarna adevărată, chiar şi pentru zonele montane, rămâne departe. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:       max.: 4°C   min.: 0°C
Periferie: 
  max.: 5°C   min.: 1°C

Azi (miercuri):
Cerul va fi mai mult noros, iar ziua temporar va ploua. Spre seară şi noaptea ar fi posibil ca trecător să se semnaleze precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă.

Mâine (joi):
În prima parte a zilei vor mai fi înnorări, apoi cerul se va degaja. Noaptea vor fi condiţii de producere a ceţii. Vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante. Maxima: 6°C; minima: –4°C.

Poimâine (vineri):

Cerul va fi variabil, dar vor fi condiţii de ceaţă, mai ales dimineaţa. Vântul va sufla în general slab. Maxima: 7°C; minima: –2°C.

LA MUNTE


Azi (miercuri):
Temperatura aerului va marca o scădere faţă de intervalul precedent. În cursul zilei, cerul va fi variabil în Carpaţii Occidentali, dar cu înnorări în restul zonei, unde vor cădea precipitaţii locale, mai ales sub formă de ninsoare. Spre seară şi noaptea, aria precipitaţiilor se va restrânge treptat către Carpaţii Meridionali. Vântul va prezenta intensificări în zona înaltă.

Mâine (joi):

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi posibile ninsori izolate, neînsemnate cantitativ în Carpaţii Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului va continua să scadă uşor. Pe văi şi în depresiuni, noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Poimâine (vineri):
În cursul zilei, cerul va fi variabil, iar în primele ore, pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse va fi ceaţă. Noaptea, cerul se va înnora treptat în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde local vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în partea a doua a intervalului. Temperatura aerului va creşte uşor faţă de intervalul precedent.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Azi (miercuri):
Presiunea atmosferică va creşte accentuat de la valori în jur de 751 mmHg până la valori în jur de 761 mmHg.

Mâine (joi):

Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante, menţinându-se la valori în jur de 760-761 mmHg.

×
Subiecte în articol: cerul meteo