x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Wikipedia a pierdut câteva zeci de mii de editori voluntari

Wikipedia a pierdut câteva zeci de mii de editori voluntari

26 Noi 2009   •   00:00

Enciclopedia colaborativă online Wikipedia a pierdut 49.000 de editori voluntari în primele trei luni ale anului 2009, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Regele Juan Carlos din Madrid, informează BBC News Online. În primele trei luni ale anului, Wikipedia a pierdut 49.000 de editori voluntari, comparativ cu perioada similară a anului trecut, când doar 4.900 de editori ai enciclopediei online renunţaseră la funcţiile lor.



Wikipedia permite tuturor celor care accesează site-ul să modifice conţinuturile sau să aducă informaţii în plus despre subiectele tratate.

Reprezentanţii Wikipedia Marea Britanie au negat faptul că organizaţia care operează această platformă ar avea probleme, ci dimpotrivă au afirmat că sunt căutaţi mai mulţi colaboratori. "Încercăm să intrăm mai mult în contact cu oamenii care au multe cunoştinţe, cu experţi, aşadar colaboararea cu muzee este următorul pas firesc", a declarat Michael Peel, reprezentnat al Wikimedia Marea Britanie. "Wikipedia nu dispare cu siguranţă. Conţinuturile care au fost deja publicate sunt pentru totdeauna", a mai spus Peel.

Potrivit lui Felipe Ortega, realizatorul studiului, dacă mai mulţi editori voluntari vor renunţa la atribuţiile lor, platforma ar putea avea mari probleme. "Dacă trendul negativ va fi menţinut mai mult timp, să zicem unul sau doi ani, eventual proiectul va intra într-o fază problematică", a declarat Ortega. Recent, lansarea Wikipedia a fost nominalizată printre cele zece momente care au marcat cel mai mult internetul în ultimii zece ani, într-un clasament stabilit în cadrul Webby Awards.

Wikipedia este unul dintre site-urile cu cel mai mare număr de vizitatori de pe internet, atrăgând zilnic, numai în SUA, circa şase milioane de internauţi.

×
Subiecte în articol: observator