x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de arme au fost ridicate după perchezițiile din București și alte 36 de județe

Zeci de arme au fost ridicate după perchezițiile din București și alte 36 de județe

10 Dec 2021   •   17:30
Zeci de arme au fost ridicate după perchezițiile din București și alte 36 de județe

Au fost ridicate zeci de arme neletale, pistoale de autoapărare, arbalete și cartușe, în urma perchezițiilor făcute în București și 36 de județe din țară, informază Poliția Română.

În urma celor 103 percheziții domiciliare, în municipiul București și 36 de județe, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și contrabandă calificată, au fost ridicate zeci de arme.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 53 de arme lungi neletale, de tir sportiv, cu aer comprimat, de diferite calibre, 10 pistoale de tir sportiv, cu aer comprimat, de diferite calibre, 22 de pistoale de autoapărare, cu gaze, de calibrul 9mm, 28 de arme de tip airsoft, un pistol de semnalizare, supus autorizării, 2 arme lungi cu proiectile din cauciuc, o armă lungă confecționată artizanal, 2 arbalete supuse notificării, 2 cartușe letale, 43 de articole pirotehnice, precum și 211 pachete de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă”, informează Poliția Română.

Armele ridicate vor fi supuse unei constatări criminalistice balistice, în vederea stabilirii categoriei din care fac parte.

Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au documentat, în perioada iulie – noiembrie 2021, activitatea infracțională a unei persoane juridice, cu sediul în Ungaria, care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării și diferite tipuri de muniție aferente acestora, fără a respecta condițiile de procurare, prevăzute de Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor.

La activități au participat peste 300 de polițiști specializați în cercetarea infracțiunilor la regimul armelor și al munițiilor din cadrul structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și criminaliști și luptători de intervenție și acțiuni speciale.

Activitățile au fost desfășurate în județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

(sursa: Mediafax)

×