x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de mii de pelerini înfruntă ploaia la Iaşi în aşteptarea Suveranului Pontif

Zeci de mii de pelerini înfruntă ploaia la Iaşi în aşteptarea Suveranului Pontif

01 Iun 2019   •   15:10
Zeci de mii de pelerini înfruntă ploaia la Iaşi în aşteptarea Suveranului Pontif

Zecile de mii de pelerini care s-au strâns, sâmbătă, în faţa Palatului Culturii din Iaşi, înfruntă ploaia puternică în aşteptarea Papei Francisc.

Ploaia torenţială cu grindină i-a surprins pe oamenii veniţi din toate judeţele din nord-estul României, dar şi din Republica Moldova, ei neavând posibilitatea de a se adăposti. Organizatorii evenimentului de la Iaşi au pus la dispoziţia credincioşilor catolici 30.000 pelerine de ploaie, care însă acestea nu au putut să-i protejeze complet.

În ciuda vremii nefavorabile, pelerinii şi-au păstrat locurile pe care le-au ocupat în zona centrală a oraşului, în aşteptarea Suveranului Pontif, care ar urma să ajungă la Iaşi în jurul orei 17,00.

La Iaşi, Papa Francisc va vizita, în jurul orei 17,25, Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină". Aici se va întâlni cu aproximativ 800 de bolnavi şi persoane în vârstă.

După această întrevedere, se va deplasa cu papamobilul spre Piaţa Palatului Culturii pentru a participa la "Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile". De pe scena amplasată în Piaţa Palatului Culturii special pentru acest eveniment, Papa Francisc va susţine un discurs.

Unul dintre elementele speciale ale evenimentului constă în mărturiile unui tânăr şi a unei familii formate din trei generaţii, ai cărei membri trăiesc în România şi în alte patru ţări. O femeie din comuna ieşeană Şipote, mamă a 11 copii plecaţi fiecare în altă localitate sau colţ de lume, îi va povesti Papei Francisc despre ce înseamnă bucuriile unei familii numeroase, dar mai ales despre durerea despărţirii de cei dragi.

Papa Francisc va binecuvânta şi o bornă cu însemnele Camino de Santiago, bornă care marchează distanţa de 4.500 de kilometri de la Iaşi până la Santiago de Compostela, aceasta fiind amplasată în Piaţa Culturii, pentru a fi punctul de pornire a celor care vor să meargă în pelerinaj de la Iaşi spre localitatea din Spania, unde se află mormântul apostolului Iacob cel Mare.

De asemenea, o statuie care îl întruchipează pe Iisus, sculptată în marmură de Ruşchiţa de un artist ortodox, va fi binecuvântată de Papa Francisc, iar apoi va fi dăruită comunităţii ieşene, urmând a fi amplasată apoi într-un loc public.

Pe scena din centru se va afla Papa şi invitaţii săi, corul, tinerii şi bătrânii care vor face imaginea de ansamblu a sloganului "Să mergem împreună". Pe scenă, în fundalul din dreapta, pe mijloc, va fi amplasată o hartă a României în interiorul căreia se văd mai multe simboluri sugestive despre vizita Papei Francisc la Iaşi.

AGERPRES

×