Campania de salvare a Parcului Bordei incepută de "Jurnalul Naţional" in urmă cu trei ani i-a determinat pe unii aleşi locali să demareze la răndul lor alte iniţiative de protejare a spaţiilor verzi ale Capitalei.
Campania de salvare a Parcului Bordei incepută de "Jurnalul Naţional" in urmă cu trei ani i-a determinat pe unii aleşi locali să demareze la răndul lor alte iniţiative de protejare a spaţiilor verzi ale Capitalei. Mecanismul s-a declaranşat o dată cu decizia definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel care-i dădea căştig de cauză lui Costică Constanda, permiţăndu-i acestuia să construiască un cartier rezidenţial in Parcul Bordei. Din seria campaniilor de acest gen se numără şi "Sectorul 1 de verde pentru un Bucureşti verde", lansată de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, susţinută de peste 27.000 de locuitori ai Capitalei. Petiţia va fi depusă la Primăria Capitalei, Guvern şi Parlament.
"Ii asigur pe toţi cetăţenii Capitalei că voi uza de toate prerogativele legale pentru a impiedica măcelărirea parcurilor. Dacă se va vota PUZ-ul pentru Bordei - prin absurd - nu voi semna autorizaţia de construire şi voi uza de toate prerogativele legale pentru a salva parcul. Mai mult, voi direcţiona toată activitatea primăriei către zonele verzi", a mai spus edilul. El a adăugat că nu este de acord cu soluţia municipală privind un nou schimb de terenuri.
"Nu pot fi de acord ca depoul de tramvaie să devină o nouă trambulină pentru afaceri imobiliare. E un teren al municipalităţii, se pot construi case pentru chiriaşii din casele naţionalizate. In nici un caz nu este normal ca acel teren să-i fie dat in schimb. Soluţia propusă incă de anului trecut - soluţia corectă - este declararea de utilitate publică şi expropierea pe cauză de utilitate publică. Valoarea daunelor urmează să fie calculată de justiţie", a mai spus Chiliman.