x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de români au rămas pe aeroportul din Barcelona, după ce WizzAir a vândut mai multe bilete decât locuri

Zeci de români au rămas pe aeroportul din Barcelona, după ce WizzAir a vândut mai multe bilete decât locuri

31 Iul 2021   •   15:22
Zeci de români au rămas pe aeroportul din Barcelona, după ce WizzAir a vândut mai multe bilete decât locuri
Sursa foto: observator.tv

40 de români care aveau bilete de avion pentru ruta Barcelona-Bucureşti, vineri seară, nu s-au putut îmbarca în cursa operată de WizzAir, după ce compania ar fi vândut mai multe bilete decât locurile disponibile, informează Europa Liberă. Compania aeriană spune că a fost o situație de forță majoră și a asigurat călătorilor toate cele necesare.

Oamenii aveau bilete pentru cursa de la ora 20.40 spre Bucureşti, însă WizzAir le-a refuzat îmbarcarea.

„Ne-au refuzat îmbarcarea, nouă şi altor aproximativ 40 de oameni pe motiv că nu sunt suficiente locuri în avion. Nu se cunosc motivele, niciun reprezentant de la WizzAir nu a fost prezent. O bătaie de joc”, a declarat Petru Slupa, un pasager, pentru Europa Liberă. Potrivit aceleiaşi sursă niciun reprezentant al companiei aeriene nu a venit vineri pe aeroportul spaniol pentru a le oferi informații celor afectaţi.

Cu o seară înainte a existat o situație similară, declară pasagerii pe baza discuţiile cu personalul de la aeroport.

Reacția companiei WizzAir

„Din când în când, mai ales într-un context dinamic şi în continuă schimbare, care variază de la restricţii volatile la vârfuri în ceea ce priveşte cererea pe multe rute de vară, s-ar putea întâmpla ca Wizz Air să fie obligată să facă schimburi operaţionale de ultim moment ale aeronavelor pentru a menţine operaţiunile de zbor, aşa cum este practica normală în industria aviaţiei.

În cazul puţin probabil în care singurul avion disponibil pentru schimb este unul care poate găzdui un număr mai mic de pasageri, unor pasageri li se poate refuza îmbarcarea, lucru pe care Wizz Air îl regretă sincer. Toţi pasagerii afectaţi primesc rambursare integrală sau rezervare la următorul zbor, primesc cazare la hotel şi sunt despăgubiţi în conformitate cu legislaţia privind drepturile pasagerilor.

Echipa Wizz Air este conştientă de importanţa mobilităţii în această perioadă, în special după lunga perioadă de restricţii din multe ţări şi face toate eforturile posibile pentru a efectua toate zborurile şi pentru a transporta toţi pasagerii în siguranţă către destinaţiile lor preferate. Wizz Air continuă să lucreze pentru a reduce la minimum aceste situaţii de refuz la îmbarcare şi îşi cere scuze sincer tuturor pasagerilor afectaţi pentru orice inconvenient cauzat”, au precizat reprezentanţii companiei.

 

Sursa: Antena3

×
Subiecte în articol: wizzair