x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zilele Tîrgumureşene, de luni până luni

Zilele Tîrgumureşene, de luni până luni

de Raluca Cret    |    27 Iun 2009   •   00:00
Zilele Tîrgumureşene, de luni până luni
Sursa foto: Raluca Creţ/

Timp de o săptămână, Tîrgu-Mureşul a fost invadat de domniţe, cavaleri şi călăi, de maşini de epocă şi păpuşi gigant, dar şi de mici, bere şi plasticuşuri.

Ediţia din acest an a Zilelor Tîrgumureşene le-a întrecut pe toate cele 12 dinainte. La Tîrgu-Mureş, ca în cântecul fraţilor Petreuş, „dintr-o sâmbătă în alta". A fost de fapt de luni până luni, timp în care tîrgumureşenii au avut parte în fiecare zi de concerte, muzică populară, jazz, romanţe, expoziţii, lansări de carte, competiţii sportive şi, bineînţeles, de mici şi bere.

În acest an, Zilele au fost altfel încă de la primele zile: trăsura care deschidea alaiul petrecăreţilor de la deschiderea oficială a fost înlocuită cu o coloană de maşini de epocă, venite din toate colţurile ţării, iar Cetatea Medievală, centrul distracţiei, a fost invadată de personaje şi arme medievale. Pe scenă au urcat Radu Ille, Aurel Tămaş, Ionuţ Fulea, Titan, Carogo, Smiley, Dinu Iancu Sălăjan, VH2, Haiducii şi, cireaşa de pe tort Culture Beat, care va încheia festivalul duminică seara.

Cei care au vrut muzică altfel, au avut opţiunea Open Jazz Festival, la care au venit artişti din Italia, Franţa, Danemarca, Ungaria, Serbia, Statele Unite şi România. Festivalul a fost organizat în Piaţa Teatrului, iar intrarea a fost liberă.

 

Partea nevăzută a lucrurilor...
...şi de altfel cea mai neplăcută, i-a făcut pe unii să critice pe bună dreptate organizarea. În primul rând, şoferii au avut parte de nervi din plin, din cauză că centrul a fost închis pe un sens de mers, fapt care a dus la blocaje în trafic pe celelalte artere. Apoi, la tarabele din centru a fost permisă comercializarea oricăror produse, inclusiv mingi de plastic sau şlapi, printre produse din piatră sau ii ţărăneşti. În cetate, muzica prea tare, fum prea gros, mâncare pe jumătate gătită şi preţuri nesimţite.

×
Subiecte în articol: observator