x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua Internaţională a Copilului. Guvernul şi Ministerul de Interne îşi deschid porţile pentru cei mici

Ziua Internaţională a Copilului. Guvernul şi Ministerul de Interne îşi deschid porţile pentru cei mici

01 Iun 2013   •   10:20
Ziua Internaţională a Copilului. Guvernul şi Ministerul de Interne îşi deschid porţile pentru cei mici
UPDATE 12:43 - Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a primit pe copii în cabinetul său, sâmbătă, de ziua lor, când porţile MAI s-au deschis pentru cei mici. Copiii au avut prilejul să se fotografieze cu Stroe şi chiar să se simtă pentru câteva clipe miniştri, având în vedere că au putut să-şi facă poze stând în fotoliul ministerial.

"Mă bucur că reuşim să facem acest eveniment. Pentru toţi copiii, în primul rând, sănătate, să-şi iubească părinţii, să-i respecte, să înveţe, să citească mult, mult, mult, iar noi ca şi guvernanţi să încercăm să facem mai mult decât am făcut, pentru că nu am făcut cât trebuie şi ei sunt cei care vin din urmă", a declarat Stroe, pentru Agerpres.

.............................................................

Copiii sunt invitaţi, astăzi, să-şi etaleze talentul la desen pe asfalt chiar în curtea Guvernului, acolo unde vor putea lua şi lecţii de baschet sau badminton.

"De 1 iunie, toţi copiii sunt invitaţi între orele 10.00-12.00 în curtea Palatului Victoria să participe la concursul de desene pe asfalt, la întâlnirea cu personaje de poveste, la plimbări cu bicicleta, lecţii de baschet şi badminton. De asemenea, copiii prezenţi vor putea să scrie pe un panou mesaje şi idei despre ce cred că ar trebui să facă Guvernul pentru ei. Cele mai frumoase desene şi cele mai bune idei vor fi premiate. De asemenea, la ora 12.30, 50 de elevi merituoşi din şcolile bucureştene vor forma Guvernul copiilor, în prezenţa primului-ministru Victor Ponta, a Ministrului Educaţiei Naţionale Remus Pricopie, a Ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică Mihnea Costoiu, precum şi a altor membri ai Cabinetului", se arată în comunicatul postat pe site-ul Guvernului.

Şi la ministerul de Interne micuţii pot admira tehnica de luptă, dar şi un elicopter adus special pentru această ocazie. De asemenea vor fi expuse mai multe mijloace de intervenție ale polițiștilor sau jandarmilor.

"Ministerul Afacerilor Interne vă invită sâmbătă, 1 iunie 2013, între orele 09.00- 13.00, la cea de-a cincea ediţie a „Zilei Porţilor Deschise pentru Copii” la M.A.I., eveniment organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, pentru cei mici şi nu numai.

Venind la noi de 1 iunie, aveţi posibilitatea de a:

- Vizita sediul Ministerului Afacerilor Interne, pe un traseu prestabilit care include săli speciale ale clădirii, cu istoric bogat, precum şi celebrul balcon care marchează începutul democraţiei postbelice în România;
- Afla informaţii despre cele mai importante activităţi pe care lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne le derulează, în fiecare zi, pentru a asigura un climat de linişte şi siguranţă pentru cetăţenii României;
- Beneficia de sfaturi preventive pe care este necesar să le cunoaşteţi pentru a nu deveni victime ale diverselor fapte antisociale;
- Vă familiariza cu specificul şi istoricul instituţiei noastre;
- Afla oferta educaţională existentă la nivelul instituţiilor de învăţământ ale M.A.I. (ofiţeri, subofiţeri şi agenţi), calea pe care puteţi ajunge parte a sistemului de apărare şi implementare a legii din România.

Pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor voastre, am pregătit standuri expoziţionale, unde vă vom prezenta elemente de tehnică, materiale din dotarea structurilor participante, documente de epocă şi înscrisuri referitoare la istoria instituţiei", anunţă MAI într-un comunicat.

×