x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua Pământului: Mesaj verde din Capitală pentru România

Ziua Pământului: Mesaj verde din Capitală pentru România

de Iulia Barbu    |    23 Apr 2010   •   00:00
Ziua Pământului: Mesaj verde din Capitală pentru România
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Ieri, în Parcul Kiseleff din Bucureşti a fost inaugurată "Zona Liberă de Indi-ferenţă". Evenimentul, organizat de Lavinia Şandru, a marcat a 40-a aniversare a Zilei Pământului. Toate liceele din Capitală au ales să fie membri ai campaniei care va face turul României.



Un papirus de 15 metri a fost inaugurat cu mesajele celor care îşi doresc o lume mai curată. Palmele imprimate în culori vii pe hârtia ecologică din Parcul Kiseleff vor face turul ţării şi vor aduna sute de proiecte eco. Fiecare semnatar a avut grijă să lase câte un mesaj, cele mai inte-resante urmând să fie premiate.

"De astăzi se înfiinţează Zona Liberă de Indiferenţă, un loc verde, nepoluat politic, în care se vor lua decizii planetare. Pentru toţi cei care doresc să dea o mână de ajutor la salvarea Terrei, vă invit să puneţi un strop de vopsea în palmă şi să vă lăsaţi amprenta pe declaraţia naţională de salvare a Pământului", i-a invitat pe tinerii prezenţi la eveniment Lavinia Şandru.

ÎN SPRIJINUL NATURII
Organizatorii au anunţat că cele mai "verzi" idei vor prinde viaţă, iar iniţiatorii vor fi premiaţi cu scutere, biciclete, tricouri şi mingi ECO. Tinerii sunt conştienţi însă de faptul că cel mai mare premiu pe care îl vor câştiga va fi o planetă mai curată! Pentru cei care şi-au dorit să fie fondatori ai mişcării au fost elaborate diplome pe care portretiştii talentaţi le-au desenat chipurile. Fiecare stand a prezentat diverse proiecte eco, de la idei ingenioase şi până la cărţi cu mesaje pentru protejarea mediului. Cei mici au desenat peisaje viu colorate.

Liceeni au adus buburuze şi oameni în miniatură realizaţi din PET-uri sau ziare. O rochie de seară a fost realizată în întregime din materiale reciclabile. Plăsuţele eco au fost confecţionate manual din pagini de ziar. O scenă a fost amplasată, de asemenea, în Parcul Kiseleff. Acolo, liceenii au avut ocazia să îşi facă auzite mesajele pentru Ziua Pământului.

×
Subiecte în articol: verde!