x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua Porților Deschise la Metrorex. Imagini din „inima metroului”, Dispeceratul Central

Ziua Porților Deschise la Metrorex. Imagini din „inima metroului”, Dispeceratul Central

18 Noi 2022   •   15:28
Ziua Porților Deschise la Metrorex. Imagini din „inima metroului”, Dispeceratul Central
Sursa foto: Lucian Alecu

Metrorex a organizat în 18 noiembrie 2022 Ziua Porților Deschise, eveniment care marchează 43 de ani de la înființarea metroului bucureștean.

În intervalul orar 10:00-14:00, în stația de metrou Piața Unirii 1, călătorii au putut să descopere cum funcționează „inima metroului”, Dispeceratul Central.
Aceștia au putut beneficia de un tur ghidat în locul de unde se coordonează atât circulația trenurilor de metrou, cât si activitatile adiacente, inclusiv lucrările din timpul nopții.

Dispeceratul Central al Metrorex funcționează în permanență de 43 de ani, având o importanță deosebită în siguranța circulației metroului bucureșstean.

În luna noiembrie 1979, din Depoul Ciurel, primul tren de metrou intra în circulație pe cei 8,1 km ai primului tronson al Magistralei I. Tronsonul avea 6 stații (Semănătoarea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii, Timpuri Noi) si un depou.

Astăzi, lungimea rețelei de metrou a municipiului București se întinde pe 78 km cale dubla, distribuiți pe 5 magistrale, 63 de stații cu 190 de căi de acces și 6 depouri. Metroul transportă sute de mii de călători, zilnic, fiind o soluție de transport rapidă, ecologică și sigură.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Foto Lucian Alecu - Jurnalul

 

×
Subiecte în articol: Metrorex ziua portilor deschise