x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua Recoltei - Must si mici in Piata Obor

Ziua Recoltei - Must si mici in Piata Obor

09 Oct 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Must, pastrama, mici, bere si muzica populara. O atmosfera de petrecere, asta pot gasi in aceste zile bucurestenii care vor veni in Piata Obor, la sarbatoarea Recoltei.
MONICA ANDREI, CATALIN BUDESCU

Sarbatoarea Recoltei este organizata de primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, pe platforma din Piata Obor, evenimentul marcand inceputul toamnei si reunirea vechilor traditii si obiceiuri populare romanesti. Ieri, la inaugurare a fost prezent si ministrul delegat pentru coordonarea Autoritatii pentru Control, Ionel Blanculescu, care a promis cu aceasta ocazie ca va continua lupta impotriva coruptiei si a speculei. Evenimentul a strans, in acest an, 50 de producatori particulari si societati comerciale, care si-au expus produsele pe platforma din piata, avand posibilitatea de a-si vinde marfa la preturi reduse. Primarul Neculai Ontanu a facut apel la producatorii directi sa aiba in vedere pe perioada Sarbatorii Recoltei sa coreleze calitatea produselor cu preturile. "Dorim sa avem produse bune, de calitate si sa dam posibilitatea producatorilor sa isi desfaca in conditii optime marfa. Este bine ca vanzatorii sa aiba si preturile, care ar trebui sa fie in aceste zile mai mici si accesibile oricarui buzunar", a spus Ontanu. Din pacate, sfaturile autoritatilor locale nu vor fi luate in seama de toti producatorii.

ATRACTIE. Locul special amenajat in Piata Obor a fost luat cu asalt inca din prima zi de bucurestenii dornici sa faca cumparaturi de toamna. Pe langa acestea, la mare cautare au fost micii, mustul, pastrama si berea, cei prezenti imbinand astfel utilul cu placutul. De asemenea, pe scena special amenajata, in fiecare zi, vor fi organizate concerte de muzica populara, iar desfasurarea intregului eveniment va fi atent tinuta sub observatie de jandarmi si agenti de paza. Printre artistii care vor canta in Piata Obor se numara: Maria Dragomiroiu, Gheorghe Turda, Veta Biris, Floarea Calota, Ansamblul Doina Baraganului.

La Sarbatoarea Recoltei au fost invitati si 30 de artisti populari din Maramures, Dobrogea, Bucovina si Moldova care si-au expus deja produsele de artizanat in cadrul unui targ al mesenilor. Cei care vor veni la eveniment vor putea admira si, poate, cumpara, in functie de preferinte, urcioare, strachini, tesuturi din in si lana, costume traditionale, icoane din lemn si sticla. Duminica, 10 octombrie, primarul Sectorului 2 va inmana diplome de merit producatorilor norocosi.

SFAT

"Dorim sa avem produse bune, de calitate si sa dam posibilitatea producatorilor sa isi desfaca in conditii optime marfa. Este bine ca vanzatorii sa aiba si preturile, care ar trebui sa fie in aceste zile mai mici si accesibile oricarui buzunar" - Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2

PRETURI

Astfel, bucurestenii pot cumpara cartofi cu preturi intre 6.000-8.000 de lei kg, rosii - 15.000-20.000 de lei/kg, ceapa - 6.000-8.000 lei/kg, castraveti - 20.000 lei/kg, gogonele - 15.000 de lei kg, ardei gras - 12.000 lei/kg, gogosari - 15.000 lei kilogramul, vinete - 30.000 lei/kg, ardei capia - 25.000 de lei /kg, varza alba si rosie - 5.000-10.000 de lei kilogramul. De asemenea, daca v-ati gandit sa va aprovizionati cu morcovi, acestia se gasesc la 10.000 de lei /kg, strugurii la 30.000 de lei, iar kilogramul de dovleac intre 8.000 si 10.000 de lei.
×
Subiecte în articol: observator