x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicament testat doar pe MAIMUȚE, folosit în disperare de cauză în focarul EBOLA din Africa de Vest

Medicament testat doar pe MAIMUȚE, folosit în disperare de cauză în focarul EBOLA din Africa de Vest

12 Aug 2014   •   10:24
Medicament testat doar pe MAIMUȚE, folosit în disperare de cauză în focarul EBOLA din Africa de Vest
Sursa foto: FILIP SINGER/EPA

Liberia, țară puternic afectată de epidemia de Ebola, va primi un medicament experimental netestat, Zmapp, pentru a încerca să trateze pacienții infectați cu acest virus - a anunțat guvernul liberal, citat de BBC.

Livrarea medicamentului vine la cererea președintelui Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf.

Informația a apărut în timp ce specialiști în etică medicală se reunesc la Geneva pentru a discuta despre folosirea unui asemenea nou tratament.
Guvernul Statelor Unite a transmis că rolul său a fost doar de a pune guvernul Liberiei în contact cu firma care produce medicamentul Zmapp, Mapp Biopharmaceutical.

Compania producătoare spune că rezervele sale de Zmapp s-au epuizat după ultima livrare spre Africa de Vest. În toate cazurile, a precizat producătorul, medicamentele au fost furnizate gratuit.

Zmapp a fost folosit pentru tratamentul celor doi americani care s-au infectat în focarul de Ebola din Africa de Vest - a căror stare se ameliorează - și a unui preot catolic spaniol, care este spitalizat la Madrid, după ce a contactat virusul în aceeași zonă.

Medicamentul a fost testat numai pe maimuțe și nu a fost evaluat din punct de vedere al siguranței în cazul utilizării pe oameni.

Guvernul Liberiei este conștient de riscul folosirii unui asemenea medicament, dar nu are ca alternativă decât să lasă oamenii să moară - a declarat pentru BBC ministrul liberian al Informaței.

×
Subiecte în articol: zmapp ebola