"S-a mai lungit boala cu inca sase zile pana se ajunge la operatie", a spus ieri cu naduf liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, dupa ce conducerea Camerei Deputatilor a amanat introducerea pe ordinea de zi a modificarii Regulamentului.
Potrivit hotararii luate ieri de conducerea Camerei, la care reprezentantii PD s-au abtinut de la vot, cele aproximativ 200 de amendamente care au fost facute de parlamentari la proiectul de modificare a Regulamentului urmeaza sa fie trimise Comisiei speciale pentru Regulament, care va avea la dispozitie trei zile pentru a face un nou raport, ce va figura pe ordinea de zi a plenului de la inceputul saptamanii viitoare. Radulescu a tinut sa sublinieze ca s-a ajuns la aceasta "formula de compromis" intre UDMR, PNL si PSD, cu care deputatii PD nu au fost de acord, pentru ca, "daca ar fi fost dupa reprezentantii PSD, am fi votat de Craciun Regulamentul". Intrebat daca in aceste conditii va mai putea fi respectat termenul de 15 septembrie pentru schimbarea lui Nastase, Radulescu a declarat ca acest termen "va fi depasit in mod categoric, nu cu mult, dar conteaza finalitatea celor propuse". CONTRE IN ALIANTA. Nu de aceeasi parere a fost si colegul sau de Alianta, liberalul Titu Gheorghiof, care a spus ca se va respecta termenul de 15 septembrie si ca revocarea din functie a lui Nastase si validarea noului presedinte ar trebui facute dupa votarea noului Regulament, daca nu chiar in aceeasi zi. De asemenea, Gheorghiof a precizat ca Regulamentul nu are caracterul unei legi constitutionale sau organice si astfel "nu trebuie sa curga acele zile pentru promulgare si atac la Curtea Constitutionala". "Domnul Gheorghiof viseaza urat", a fost reactia vicepresedintelui Camerei, deputatul PRM Lucian Bolcas, la auzul declaratiilor facute de secretarul liberal. Bolcas a sustinut ca adoptarea hotararii de modificare a Regulamentului are acelasi traseu ca si adoptarea unei legi. "Cand se va adopta Regulamentul, acesta nu intra imediat in functiune, urmeaza perioada de cinci zile, cand poate fi atacat la Curtea Constitutionala, iar pana atunci actualul presedinte ramane in functie", a explicat el. TIMP CASTIGAT. De cealalta parte, presedintele Camerei, Adrian Nastase, a apreciat "colegialitatea" de care au dat dovada membrii Biroului in timpul discutiilor. Intrebat daca considera ca fiind o victorie aceasta amanare a discutiilor la Regulament, Nastase a spus ca e vorba doar de "normalitate", pentru ca altfel aceste amendamente ar fi "mancat mult timp in plen". "Daca s-ar opera o schimbare a presedintelui Camerei Deputatilor inainte sa se astepte raspunsul Curtii Constitutionale privind constitutionalitatea unor formule de schimbare/revocare, eu cred ca in momentul acela actuala putere s-ar descalifica complet in fata opiniei publice", a mai spus Adrian Nastase.
COMPETITIE ACERBA IN PNL
|
In competitia pentru sefia Camerei, deschisa de liberali, a mai aparut un concurent: ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu. Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a declarat ieri ca mai multi deputati tineri din grupul deputatilor liberali il propun pe Olteanu pentru aceasta functie. Olteanu este un apropiat al premierului Tariceanu, iar semnalul ca Dan Radu Rusanu a iesit din gratiile acestuia a fost dat luni, cand la sedinta de grup Rusanu a incercat sa forteze un vot pentru desemnarea succesorului lui Nastase, grabind astfel lucrurile pentru a nu pierde teren. (Monica Iordache)
|
Citește pe Antena3.ro