x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Opriti hartuirea pe considerente politice!"

„Opriti hartuirea pe considerente politice!"

19 Apr 2004   •   00:00

Presedintele PUR Dan Voiculescu i-a trimis ieri o scrisoare acida liderului PSD Adrian Nastase prin care il avertizeaza ca ar putea intra in istorie ca „omul care a permis reinstaurarea dictaturii in Romania".

Afirmatia este legata de hartuirea pe criterii politice la care sunt supusi membrii PUR de catre unii reprezentanti ai PSD. Intr-unul dintre cazuri, fiicei viceprimarului PUR din comuna sibiana Axente Sever, Ioan Sabau, i-a fost inchis cabinetul stomatologic din pricina convingerilor politice ale tatalui sau.

Pentru membrii PSD, alta oca

Dan Voiculescu ii reproseaza lui Nastase ca, in timp ce „PSD nu are limite cu adversarii politici, ajungand la intimidarea acestora prin represalii asupra familiei, in privinta clintelei politice judecata se face cu ocaua mica". Liderul PUR da exemplul fostului procuror-sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, „sanctionat" prin mutarea sa pe un post superior intr-un alt judet. Afacerile lui Ioan Berchezan cu spatii comerciale, cu fonduri PHARE sau preluarea unui complex de porci aflat in proprietatea intercooperatista in plina procedura de faliment si lichidare judiciara sunt suspectate de a fi fost facute pe langa lege si beneficiind de puterea conferita de functie.

Presedintele umanist, aflat la sfarsitul saptamanii in judetele Sibiu, Arad si Hunedoara, la lansarea candidatilor PUR pentru primarii, le-a multumit membrilor sai ca au curajul sa candideze impotriva „partidului stat". (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic