x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Romania are probleme din cauza regimului Ceausescu"

„Romania are probleme din cauza regimului Ceausescu"

04 Mai 2004   •   00:00

Aflat in vizita la Bucuresti, cancelarul austriac Wolfgang Schussel s-a intalnit, ieri, la Palatul Victoria, cu premierul Adrian Nastase cu care a discutat in principal despre stadiul relatiilor bilaterale dintre cele doua tari si procesul de integrare europeana a Romaniei.

CARMEN VINTILA

„Romania a facut foarte multi pasi inainte si doresc sa le spun tuturor celor care critica Romania in diverse feluri sa se gandeasca ca Romania a pierdut foarte mult timp din cauza epocii Ceausescu si din cauza perioadei in care, desi tara nu avea datorii externe, nu existau o infrastructura interna si o industrie corespunzatoare", a spus cancelarul austriac. Schussel a mai spus ca problemele pe care autoritatile romane le mai au de rezolvat in procesul de integrare europeana se refera la justitie si afaceri interne, protectia mediului, politicile regionale si agricultura.

OPTIMISM. Cancelarul austriac si-a exprimat regretul ca nici un premier austriac nu a vizitat Romania in ultimii 25 de ani si a aratat ca vizita sa, la doua zile de la extinderea europeana, nu este intamplatoare. „Asteptam cu nerabdare ca Romania si Bulgaria sa se alature, in curand, familiei europene", a spus oficialul austriac, adaugand ca este optimist in privinta realizarii dezideratului de reunificare completa a Europei. Wolfgang Schussel a aratat ca Romania a facut foarte multe progrese pentru pregatirea integrarii europene, in conditiile in care tara noastra inregistreaza una din cele mai mari rate de crestere economica din zona.

Nastase a prezentat lista cu actiunile prioritare

In planul colaborarii bilaterale, premierul Adrian Nastase a subliniat ca Romania are in vedere in special capitolele Justitie, Afaceri Interne si Mediu. El a mentionat ca i-a prezentat omologului sau lista de actiuni prioritare ale Guvernului pentru inchiderea capitolelor de negociere in cursul acestui an, lista care a primit aprecierile lui Wolfgang Schussel, care a aratat ca sustine atitudinea pro-activa a Executivului de la Bucuresti pentru asigurarea respectarii calendarului de aderare. „I-am multumit domnului cancelar pentru sprijinul pe care Austria ni l-a acordat si l-am rugat sa se ne acorde in continuare sprijin pentru respectarea agendei stabilite de Consiliul European pentru Romania", a declarat Nastase.
×
Subiecte în articol: politic romania