x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiectul privind achiziţia de avioane multirol, adoptat în Senat

Proiectul privind achiziţia de avioane multirol, adoptat în Senat

25 Iun 2013   •   19:26
Proiectul privind achiziţia de avioane multirol, adoptat în Senat

Senatorii au adoptat marţi cu unanimitate de voturi proiectul de lege care prevede achiziţia a 12 avioane multirol, informează agerpes.ro.

Proiectul de lege adoptat vizează realizarea capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în Faza 1 a Etapei de tranziţie iniţială a Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului "Avion multirol al Forţelor Aeriene" care prevede achiziţia unui număr de 12 avioane multirol, conform memorandumului aprobat de Guvern.

Preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu, a afirmat că proiectul de lege ''pune în operă o viziune pe termen lung privind achiziţia de avioane de luptă'', care va spori capacitatea operaţională a forţelor aeriene militare, dar în special "capacitatea de descurajare strategică" a României la graniţa de est a Alianţei.

Senatorul Mircea Geoană a arătat că este "un risc de securitate naţională" faptul că România este una dintre ţările NATO care alocă cel mai puţini bani pentru apărare.

"Avem o obligaţie de a investi 2% din PIB pe care ni l-am asumat în mod oficial, public, formal, solemn toate guvernele, toate parlamentele Românei în ultimii mai bine de zece ani", a mai spus Geoană.

×
Subiecte în articol: avioane multirol f 16