x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Acţiune PC - Miting pentru Piaţa Obor

Acţiune PC - Miting pentru Piaţa Obor

de Dana Piciu    |    12 Mai 2008   •   00:00

Organizaţia bucureşteană a PC a organizat ieri un miting în Piaţa Obor protestînd astfel faţă de intenţia Primăriei Capitalei de a demola piaţa şi a construi în locul ei un mall.



Organizaţia bucureşteană a PC a organizat ieri un miting în Piaţa Obor protestînd astfel faţă de intenţia Primăriei Capitalei de a demola piaţa şi a construi în locul ei un mall.

Alături de membrii PC au participat la acţiune şi locuitorii din zona Obor care nu sînt de acord cu desfiinţarea pieţei. "Vrem să salvăm Piaţa Obor aşa cum am salvat şi Parcul Bordei împreună cu bucureştenii. În această piaţă vin ţărani producători din 22 de judeţe ale ţării să ne vîndă produse ieftine, sănătoase şi proaspete. De sute de ani străbunicii, bunicii noştri s-au aprovozionat din Piaţa Obor", a spus unul dintre participanţii la protest, senatorul PC Marius Marinescu. El a precizat de asemenea că senatorii conservatori au depus la Parlament un proiect de lege prin care Piaţa Obor este declarată "de interes naţional" în acest fel ea nemaiputînd fi demolată. Reprezentanţii PC au de gînd să instaleze corturi în piaţă din care o vor păzi "zi şi noapte", iar în fiecare duminică vor face cîte un miting, pînă cînd autorităţile vor renunţa la proiectul imobliar. Marinescu a mai arătat că primarul Capitalei a dat autorizaţie pentru construirea mall-ului în Obor iar cei ce urmează a pune în aplicare acest proiect sunt Primăria Sectorului 2 şi "firme apropiate PD-L".

PARTICIPANŢI. La acţiunea din Piaţa Obor au mai participat alături de Marius Marinescu, candidatul PC la Primăria Capitalei Codrin Ştefănescu, candidatul conservator pentru Primăria sectorului 2 Alexandru Anastasescu şi consilierul general al PC, Victor Adîr.

×
Subiecte în articol: politic piata obor piata obor