x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Activitatea Senatului, blocată: Ordinea de zi a fost respinsă

Activitatea Senatului, blocată: Ordinea de zi a fost respinsă

10 Mar 2010   •   00:00

Plenul Senatului a respins ordinea de zi din care lipsea revocarea lui Geoană. Democrat-liberalii, secondaţi de cei ai UDMR şi de către independebnţi s-au opus adoptării ordinii de zi propuse de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care a refuzat să introducă pe această agendă de lucru solicitarea de revocare a sa din funcţie.

Beneficiind de 71 de voturi, actuala majoritate guvernamentală a decis să blocheze şedinţa Senatului repingând trecerea la dezbaterea celorlalte 40 de puncte existente pe ordinea de zi.

După acest vot, senatorul PD-L Iulian Urban a propus supunerea la vot a unei noi ordini de zi la care, la primul punct, să fie pusă cererea de revocare din funcţie a lui Mircea Geoană de la şefia acestei Camere.

În replică, senatorul PNL Dan Radu Ruşanu a solicitat din partea grupului parlamentar al PNL reîntrunirea Biroului
Permanent, pentru a fi votată o nouă ordine de zi pentru şedinţa de plen.

La rândul său, senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat că cererea PNL nu poate fi respinsă şi a acuzat PD-L de blocarea activităţii Senatului, în condiţiile în care pe ordinea de zi a plenului se află peste 40 de proiecte de lege
importante.

În prezent, senatorii au luat o o pauză de consultări de 30 de minute, la solicitarea liderului grupului liberal, Puiu Haşotti.

×
Subiecte în articol: politic