x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Inimaroiu baga zazanie intre PNL si PD

Adrian Inimaroiu baga zazanie intre PNL si PD

24 Sep 2004   •   00:00

Flagrantul realizat de Antena 1 la Primaria Sectorului 4 al Capitalei in timp ce primarul Adrian Inimaroiu se relaxa in Delta, mintind ziaristii ca se afla "pe teren", la munca, a aprins conflictul intre pedisti si penelisti.

OANA STANCU

Pedistii il acuza pe liberal ca strica imaginea Aliantei DA fix inainte de campania electorala, mai ales dupa ce liderul PD Traian Basescu a anuntat ca primarii nu-si vor lua concediu inainte de alegeri, fiind principalii vectori de imagine in campanie. Basescu l-a chemat la raport pe primarul liberal, recunoscand intr-o conferinta de presa ca acesta a gresit.

MISCARE. Daca liberalii s-au grupat in jurul lui Inimaroiu, seful acestuia, Ludovic Orban, incercand ieri sa ne convinga ca nu e nici o problema in alianta si ca va avea o discutie privata cu primarul, democratii au luat foc si i-au cerut lui Basescu sa ia masuri. Pentru a salva imaginea primariei, viceprimarul democrat de la Sectorul 4, Radu Silaghi, a dat ieri un comunicat de presa prin care si-a facut public numarul de mobil (0723.149.588) si adresa de e-mail (viceprimar@ps4.ro) la care sa-l contacteze cetatenii carora li s-a cerut spaga in primaria pe care o conduce. "Primaria functioneaza si fara dl. Inimaroiu", arata ieri si liderul PD Sector 4, Romeo Raicu, referitor la plecarea primarului in vacanta. Cei doi sefi de la Sectorul 4 nu se inteleg nici in privinta soartei directorului adjunct Raducanu Cristina, care a luat mita pentru a prelungi viza de sedere in Romania a unui cetatean turc. Inimaroiu si-a anuntat sefii de partid ca a demis-o, in timp ce Silaghi spune in comunicat ca respectiva si-a dat demisia. Surse din Alianta spun ca liderul pedistilor bucuresteni Vasile Blaga l-a convocat pe omologul Orban la o "sedinta" de transare a problemei iscate de Inimaroiu, cel mai tarziu luni.

URECHIAT

Dupa patru intrebari succesive, Adrian Inimaroiu a recunoscut ieri ca Traian Basescu l-a "urecheat", asa cum insusi confirma intr-o conferinta de presa, pentru scandalul de presa pe care l-a generat. "Mi-a spus ca puteam sa plec vineri dupa ora 14.00", sustine primarul, care insista ca nu a fost in Delta in concediu, plecand de vineri ca sa prinda week-end-ul. Initial, liberalul a incercat sa ne convinga ca nu a generat probleme in Alianta, atacurile din presa fiind ale puterii. Intr-un final, el a recunoscut ca intre el si democrati exista un conflict izbucnit in urma cu trei saptamani, situatie care va fi transata luni, la intalnirea cu Blaga si Orban. Tot atunci va fi perfectat si un protocol care sa armonizeze actiunile primarului PNL cu cele ale viceprimarului PD.

×
Subiecte în articol: politic