x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Țuțuianu susține modificarea legislației pentru o industrie de apărare puternică

Adrian Țuțuianu susține modificarea legislației pentru o industrie de apărare puternică

22 Iul 2017   •   15:50
Adrian Țuțuianu susține modificarea legislației pentru o industrie de apărare puternică

Trebuie să avem o industrie de apărare puternică, în interesul securităţii naţionale şi voi propune modificarea legislaţiei astfel încât industria naţională de apărare să aibă prioritate, fără a încălca regulile europene, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu. 

''Voi modifica împreună cu Ministerul Economiei legislaţia în aşa fel încât industria naţională de apărare să aibă prioritate, fără a încălca regulile europene privind transparenţa achiziţiilor. Am avut şi cu Consiliul Concurenţei o discuţie pe acest subiect, pentru că nu vreau să avem apoi proceduri de infringement pe subiecte de tipul ăsta'', a spus Ţuţuianu. 

Ministrul a subliniat că, în interesul securităţii naţionale, trebuie să avem o industrie de apărare puternică. 

''În interesul securităţii naţionale, trebuie să avem o industrie de apărare puternică, de stat şi privată, nu facem niciun fel de diferenţă între capitalul social. Este de dorit ca armata să aibă cât mai multe soluţii de dotare şi înzestrare din producţia naţională, pentru că în caz de conflict e greu să te duci să ceri la altul peste mări şi ţări sau să te duci, de exemplu, să iei pulbere pentru muniţie din Serbia (...). Şi atunci trebuie să ai propria fabrică de pulberi în România. Ea a existat, din păcate a fost închisă din cauza deciziilor manageriale proaste luate în ăştia 25 de ani'', a mai spus Ţuţuianu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: adrian tutuianu industrie de aparare