x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Wiener, USR: Nu este vorba de formarea unui Guvern în jurul PNL, ci alături de PNL și UDMR

Adrian Wiener, USR: Nu este vorba de formarea unui Guvern în jurul PNL, ci alături de PNL și UDMR

12 Dec 2020   •   11:09
Adrian Wiener, USR: Nu este vorba de formarea unui Guvern în jurul PNL, ci alături de PNL și UDMR

Senatorul USRPLUS Adrian Wiener, care face parte din echipa USR care participă la negocierile de sâmbătă pentru formarea unui nou guvern, susține că nu este vorba de un guvern făcut în jurul PNL, ci împreună cu PNL și UDMR.

Senatorul USRPLUS Adrian Wiener susține că primul palier al negocierilor este „armonizarea programelor electorale într-un Program de Guvernare pentru România următorilor ani”.

„Trecem printr-o : o criză sanitară de proporții peste care se suprapune o criză economică ale cărei dimensiuni nu le putem anticipa încă; e inevitabilă o criză socială. Ultimul lucru de care România mai are nevoie este o criză politică”, a scris Wiener pe Facebook.ă>

Acesta susține că politicile publice pe care Alianța USRPLUS le propune pentru Programul de Guvernare au fost validate validate prin vot.

„Am primit mandat prin votul din 6 decembrie să luptăm pentru aceste proiecte. Fie că vorbim de desființarea Secției Speciale de investigare a magistraților sau de Fără Penali În Funcții Publice, reașezarea sistemului de pensii pe principiul contributivității, de constituirea Fondului Național pentru marea infrastructură din Sănătate sau de reforma electorală, toate sunt măsuri pe care le-am propus și argumentat public și pentru care votanții noștri ne-au mandatat. Înțelegem că a face politică înseamnă a reprezenta interesele legitime ale oamenilor, a milita pentru binele comun. Așadar, propunerile noastre nu sunt condiții ultimative ci mai degrabă soluții pentru problemele aflate pe agenda publică a României; unele de ani de zile”, a mai scris senatorul.

Acesta spune că portofoliile din Cabinet „nu reprezintă privilegii sau recompense politice ci asumarea unor uriașe responsabilități”.

„Nu este vorba de formarea unui Guvern <în jurul PNL> ci de PNL și UDMR. E momentul să renunțăm la narativele electorale; chiar și în formulări. Următoarele alegeri sunt peste 4 ani. Acum e vremea parteneriatelor mature în numele cetățenilor, nu pentru câștiguri de imagine pe termen lung. Nu intrăm în coaliție pentru a sprijini o guvernare PNL ci pentru a oferi românilor o coaliție de guvernare responsabilă cu o majoritate parlamentară în spate și cu o agendă comună agreată; într-o formulă rezultată democratic din vot”, a mai scris Adrian Wiener.ături>

Sâmbătă au loc negocierile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS și UDMR – în vederea formării unei majorități parlamentare și a guvernării comune, după ce joi dimineață liderii acestor partide au participat la o întâlnire informală cu președintele Klaus Iohannis.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: adrian wiener usr guvern