x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rafila: Sunt puține spitale publice în România unde în momentul de față nu există un șantier

Rafila: Sunt puține spitale publice în România unde în momentul de față nu există un șantier

de Redacția Jurnalul    |    14 Mai 2024   •   19:25
Rafila: Sunt puține spitale publice în România unde în momentul de față nu există un șantier
Sursa foto: Hepta

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila spune, marți, că sunt puține spitale publice în România unde în momentul de față nu există un șantier, iar evoluția înregistrată în domeniu este „cea mai consistentă din întreaga istorie postdecembristă”.

Alexandru Rafila a participat, marți, la inaugurarea noului Spital de Stomatologie din Capitală și a spus că este nevoie de un pas decisiv de integrare a serviciilor medicale.

„Sunt 19 spitale în București, care aparțin administrației spitalelor din municipiu, care sunt în subordinea Primăriei Capitalei. (...) Trebuie să le facem funcționale și corelate cu această rețea de spitale care se află în subordinea Primăriei, încât să avem două lucruri: în primul rând, toate aceste spitale să ofere servicii medicale, să nu mai fie în situația să funcționeze fără autorizație sanitară (cum s-a întâmplat, de exemplu, la Spitalul Colentina), pe de o parte. Pe de altă parte, trebuie să creăm și o rețea de spitale de urgență pentru copii. Noi avem cele două pe care le cunoașteți: Marie Currie și Grigore Alexandrescu. Vrem să avem și un al doilea spital, iar aceste lucruri nu are importanță în subordinea cui sunt spitalele, trebuie să le integrăm astfel încât să le oferim cetățenilor din București și din împrejurimi o asistență medicală de bună calitate”, a spus ministrul Sănătății.

Rafila a vorbit despre infrastructura și investițiile din zona de sănătate.

„Sunt puține spitale publice în România unde în momentul de față nu există un șantier. Lucrăm foarte mult, facem ambulatorii de specialitate, clădiri noi în spitale, reabilitări în clădirile vechi. Sunt foatre multe spitale care se află fie în subordinea Ministerului, fie a autorităților locale, în construcție. Unele dintre ele sunt finalizate, am umblat foarte mult în ultima vreme să văd aceste spitale. Condițiile oferite de aceste spitale sunt perfect comparabile cu orice fel de spital privat, nu se pune problema unui acces diferit la servicii de sănătate și îndemn cetățenii să meargă să constate acest lucru. Sigur, nu sunt perfecte, sunt lucruri multe de făcut, dar evoluția înregistrrată în ultimii 2 – 3 ani a fost cea mai consistentă din întreaga istorie cel puțin postdecembristă a României”, a încheiat Rafila.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila spitale publice