x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: E un rezultat care înseamnă sfidare, o moţiune în toamnă va avea succes

Alina Gorghiu: E un rezultat care înseamnă sfidare, o moţiune în toamnă va avea succes

12 Iun 2015   •   14:24
Alina Gorghiu: E un rezultat care înseamnă sfidare, o moţiune în toamnă va avea succes

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri că rezultatul înregistrat la moţiunea de cenzură înseamnă "lipsă de respect şi sfidare din partea lui Ponta şi a colegilor din PSD" faţă de românii din ţară şi străinătate şi a afirmat că PNL va mai avea un asemenea demers în toamnă, care, cu siguranţă, va avea succes.

Citeşte şi Victor Ponta: Haideţi să ne apucăm de treabă, ţara trebuie guvernată

"Este un rezultat care, din punctul nostru de vedere, înseamnă mult. Înseamnă lipsă de respect şi sfidare din partea lui Ponta şi a colegilor din PSD faţă de românii din ţară şi din străinătate care, din păcate, nu vor putea să-şi exercite dreptul de vot, aşa cum prevede Constituţia. (...) Nu este niciun fel de problemă, Ponta va pleca. Că nu a plecat astăzi, va pleca mâine, zilele următoare. Finalul carierei domniei sale este clar, este aşteptat şi vă mărturisesc că nu vom sta cu mâinile încrucişate chiar dacă astăzi nu a avut succes moţiunea noastră de cenzură, o moţiune de cenzură în toamnă împotriva Guvernului lipsit de legitimitate cu siguranţă va avea succes", a precizat Gorghiu.

Citeşte şi Antonescu: Eu şi Ponta avem beteşuguri fizice temporare: el la genunchi şi la mine în cot

Liderul PNL a adăugat că dezbaterea din Parlament, chiar dacă nu a avut ca finalitate "picarea Guvernului Ponta", a însemnat un semnal de alarmă "extrem de puternic".

Citeşte şi Alina Gorghiu cere scuze românilor că PNL a avut încredere în Victor Ponta

"Veţi vedea că votul prin corespondenţă va deveni realitate. Va pica Ponta în foarte scurt timp, căci nu mai are altă variantă de alegere şi noi, cei din PNL, vom promova această lege, care le va oferi românilor posibilitatea să voteze de oriunde se află", a susţinut ea.

Citeşte şi MOŢIUNEA DE CENZURĂ a fost respinsă, cu 194 voturi "pentru", 13 "împotrivă" şi 7 abţineri

"Nu am decis deocamdată nimic, eu şi domnul copreşedinte Vasile Blaga vom pune această temă în discuţia şedinţei de conducere, dar vă asigur că toamna va însemna o nouă moţiune de cenzură din partea PNL. Suntem partid de opoziţie şi opţiunea noastră categorică este aceea de a îndepărta un Guvern toxic pentru România. Nu am stabilit niciun fel de calendar deocamdată", a conchis copreşedintele liberal.

Sursa: Agerpres.ro

×
Subiecte în articol: alina gorghiu moţiunea de cenzură