x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alţi doi miniştri, in vizorul DNA

Alţi doi miniştri, in vizorul DNA

de Gabriela Antoniu    |    18 Oct 2007   •   00:00
Alţi doi miniştri, in vizorul DNA
Sursa foto: Lucian Alecu/

Liderul PC, Dan Voiculescu, a avertizat ieri că in pregătirea campaniei electorale, cel mai probabil săptămăna viitoare, vor fi lansate noi atacuri "produse exclusiv" de DNA avănd ca ţintă doi miniştri ai Guvernului Tăriceanu.

Liderul PC, Dan Voiculescu, a avertizat ieri că in pregătirea campaniei electorale, cel mai probabil săptămăna viitoare, vor fi lansate noi atacuri "produse exclusiv" de DNA avănd ca ţintă doi miniştri ai Guvernului Tăriceanu.

Invitat ieri la emisiunea "Sfertul academic" de la Radio Romănia Actualităţi, liderul PC, Dan Voiculescu, l-a acuzat din nou pe preşedintele Băsescu că prin intenţia de a organiza referendum pentru introducerea votului uninominal in preajma euroalegerilor "face campanie pentru PD". "Şi imi aduc aminte cănd domnul Iliescu se apropia intr-o formă sau alta de acţiunile PSD, opinia publică, presa, pănă şi Europa il condamnau vehement şi ii atrăgeau atenţia că este preşedintele tuturor romănilor. Acum, parcă romănii au orbit, au surzit, nu mai văd nimic, Traian Băsescu participă la lansarea candidaţilor PD şi numai PD şi li se pare tuturor un lucru normal, cu toate că evident el este total anticonstituţional. Cănd a fost referendumul pentru suspendarea preşedintelui şi nu s-au găsit motive constituţionale, iată un motiv stipulat exact in Constituţie că preşedintele nu are voie să facă politică, iar prin atitudinea lui Traian Băsescu, toată atitudinea sa este o atitudine politică, pro-Partidul Democrat", a atras atenţia Dan Voiculescu. De altfel, liderul PC afirmă că obţinerea unui scor net favorabil PD la euroalegeri este şi motivul pentru care este atacat Guvernul.

NEGOCIERI. Cum avertismentul său lansat cu căteva zile inainte de dezbaterea moţiunii de cenzură a PSD in Parlament potrivit căruia "vor urma săptămăni de dezordine politică" s-a adeverit, Dan Voiculescu a mai făcut ieri o previziune: "Vor urma atacuri directe la adresa membrilor Guvernului, probabil săptămăna aceasta, săptămăna viitoare vor mai fi incă doi miniştri in spectacol mediatic, producător exclusiv DNA, totul in pregătirea campaniei electorale. Un guvern care are numai miniştri anchetaţi de DNA, PNL, sigur că vor avea rezultate foarte proaste la alegeri. In continuare, probabil că la ora actuală undeva in Bucureşti se negociază intens intre PD şi PSD, se caută o formulă de apropiere a celor două partide, pentru că duşmanul principal la ora actuală a rămas PNL, pentru că este adversarul preşedintelui Traian Băsescu. Din căte cunosc, eforturile sunt ca PSD să ducă o campanie impotriva PNL-ului, astfel incăt după alegerile din noiembrie rezultatul alegerilor să fie net in favoarea PD-ului, care, eventual, pe urmă să facă o alianţă cu PSD-ul, să schimbe Guvernul Tăriceanu".

Discriminare

Acuzat de Tamas Sandor, deputatul UDMR de Covasna, de "reclamă mediocră, prost gust şi rea-credinţă", liderul PC a refuzat să intre in polemică, recunoscăndu-i acestuia dreptul la opinie. "Eu insă am fost in zonă şi am constatat personal cum stau lucrurile. (…) E vorba despre satul Livezi din judeţul Harghita, unde, mergănd cu maşina, drumul asfaltat se termină acolo unde este ultima casă a unui maghiar. De unde incep casele de romăni nu au mai fost bani pentru continuarea drumului. E un exemplu pe care probabil domnul deputat nu il cunoaşte, că eu cred că, dacă l-ar cunoaşte, l-ar rezolva imediat şi ar asfalta drumul şi pentru romăni, că şi ei sunt tot cetăţeni ai Romăniei şi merită şi ei asfalt, aşa cum merită şi minoritatea maghiară", a spus liderul PC.

gabriela.antoniu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: politic