x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Anastase: Social-democraţii sunt ciudaţi în declaraţii

Anastase: Social-democraţii sunt ciudaţi în declaraţii

08 Iun 2010   •   00:00

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat marţi, referindu-se la afirmaţiile lui Victor Ponta despre telefonul primit de la premierul Emil Boc în legătură cu votul pentru Curtea Constituţională, că parlamentarii social-democraţi sunt "ciudaţi în declaraţii" şi nu au comportament normal.

Victor Ponta a declarat, marţi, că Roberta Anastase nu a început la timp şedinţa de plen a Camerei pentru că vorbea la telefon cu premierul Boc, pe care l-a dat spre a purta discuţii unor parlamentari independenţi sau de la minorităţi, cărora le-ar fi promis avantaje în schimbul votului pentru CC.

Întrebată despre afirmaţiile lui Ponta, potrivit căruia Anastase nu a început la timp şedinţa de plen a Camerei pentru că vorbea la telefon cu premierul Boc, pe care l-a dat spre a purta discuţii unor parlamentari independenţi sau de la minorităţi, cărora le-ar fi promis avantaje în schimbul votului pentru CC, preşedintele Camerei a răspuns: "Cine a încercat să introducă ce? Nu a încercat nimeni să introducă pe ordinea de zi de astăzi. A fost o chestiune absolut ciudată, trebuie să recunosc, eu nu am înţeles decât din declaraţiile date pe holuri de un domn parlamentar, cum că cei de la PSD se aşteptau ca noi să introducem ceva pe ordinea de zi şi s-au supărat că nu am introdus pe ordinea de zi... Dacă au dileme de genul acesta, cel mai bine ar fi să folosească instrumentele parlamentare, nu declaraţiile pe holuri, iar un instrument parlamentar la dispoziţia grupurilor parlamentare este acela de a merge la tribună şi de a solicita introducerea pe ordinea de zi a unei anumite teme. Nimeni nu a încercat, nu a solicitat, nici PSD, niciun alt grup parlamentar, să introducă pe ordinea de zi de astăzi dezbaterea unui anumit punct. Sunt ciudaţi în declaraţii. Eu vă supăraţi, au un comportament total anormal".

Ea a evitat să răspundă acuzaţiilor liderului PSD.

"Pentru a se relua votul trebuie BP să stabilească o dată pentru reluarea votului, ceea ce mă îndoiesc, pentru că dumnealor tot fac presiuni să nu se întâmple lucrul acesta, sau plenul, când se va întâmpla la plen, va exista o propunere care să fie supusă la vot. Vom vedea dacă trece sau dacă nu trece. (...) Eu ca preşedinte al Camerei am trimis o solicitare pentru un punct de vedere de la Comisia Juridică. Biroul a refuzat să folosească acest instrument. Eu personal aştept acel punct de vedere", a mai spus Anastase, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: politic