x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Anatema de la Basescu - Ce cadou a primit Radu Stroe?

Anatema de la Basescu - Ce cadou a primit Radu Stroe?

de Oana Stancu Zamfir    |    Aniela Nine    |    02 Iun 2006   •   00:00
Anatema de la Basescu - Ce cadou a primit Radu Stroe?

Presedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a primit un "cadou" de la presedintele Traian Basescu (foto) in plina ceremonie de investire a sa ca ministru coordonator al SGG: o foaie de hartie pe care era scris ceva. Stroe a desfacut, s-a uitat, s-a innegrit si a gresit drumul spre locul sau in sala. S-a intors, l-a salutat marinareste pe "comandant", iar acesta i-a suierat ca darul nu este secret. "O sa vad acasa ce-i in cadoul acela", le-a spus Stroe ziaristilor, desi se uitase pe "text". In mediul politic, numai cadou nu a fost vazut gestul lui Basescu. Un avertisment mai degraba asupra a ceva ce va fi facut public, pentru ca darul "nu e secret". O anatema.

RAFUIALA. Doua ar fi suspiciunile: ca e vorba de o anumita "fila de dosar" sau de stenograma sedintei CSAT din luna februarie, cand Basescu, spun surse participante, l-ar fi avertizat pe Stroe ca stie despre relatia sa veche cu Securitatea.

Tot atunci, Basescu i-a reprosat liberalului ca i-a facut pe vremuri referat sa fie dat afara din partid pentru neplata cotizatiei, Stroe fiind secretar PCR. Motivul? Pentru ca ar suferi de "complexele tineretii", pentru ca e un "handicap" intre Stroe - "un ofiter III inapt medical", si comandantul Basescu, a explicat el ulterior intr-un interviu.

REVENIRE. Dupa socul initial, Stroe s-a aratat ieri relaxat in fata presei, spunand ca gestul lui Basescu este unul de "amicitie", iar "cadoul" reprezinta un "pasaj dintr-o discutie" avuta cu Basescu, chiar unul "foarte frumos", intr-un context care nu era privat, ci institutional. "E un mic secret al meu cu presedintele", a facut Stroe apel la "nepublicare". (Oana Stancu, Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: basescu politic stroe