x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Eu consider că nu există niciun motiv temeinic, serios, pentru ca alianţa să nu continue

Antonescu: Eu consider că nu există niciun motiv temeinic, serios, pentru ca alianţa să nu continue

de Agerpres    |    14 Feb 2014   •   23:59
Antonescu: Eu consider că nu există niciun motiv temeinic, serios, pentru ca alianţa să nu continue
Sursa foto: Antonescu: Eu consider că nu există niciun motiv temeinic, serios, pentru ca alianţa să nu continue

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a salutat vineri seara declaraţia premierului Victor Ponta cu privire la USL, punctând că înţelege din aceasta că primul ministru a renunţat la condiţia ca în structura guvernamentală să existe un post de vicepremier pentru PC.

"Nu pot să interpretez decât optimist în sensul că a revenit la spiritul iniţial al înţelegerii noastre. Spirit care înseamnă în esenţă că USL înseamnă un acord fond între PNL şi PSD şi dacă acesta este sensul declaraţiei premierului nu pot decât să o salut", a spus Crin Antonescu, la Antena 3.

Liderul a mai precizat că nu a purtat nicio discuţie, în aceste zile, cu Victor Ponta sau cu 'alţi fruntaşi PSD'.

'Eu consider că nu există niciun motiv temeinic, serios, pentru ca alianţa să nu continue şi în ce mă priveşte pe mine şi PNL suntem cât se poate de dispuşi la acest lucru, de aceea am făcut nişte remanieri, de aceea am adus un om, văd unanim apreciat, Klaus Iohannis, pentru a-l propune în Guvern, nicidecum pentru a rupe Guvernul sau de a rupe USL', a afirmat Antonescu.

El a subliniat că nu are ce căuta un vicepremier de la PC în formula guvernamentală.

"Nu a existat şi nu va exista. Păstrăm toate raporturile de reprezentare aşa cum au funcţionat ele de la început şi până acum în Guvern şi mergem mai departe. Înţeleg din declaraţia dlui Ponta că renunţă la o asemenea condiţie, aşa o citesc eu optimist, şi atunci nu avem niciun motiv să nu mergem mai departe de luni cu o formulă guvernamentală în sensul a câţiva oameni noi, dar pe aceleaşi temeiuri pe care pe care le-am construit şi pe care a funcţionat alianţa şi Guvernul", a spus liderul PNL.

El a spus că nu ştie când va fi întâlnirea decisivă, dar luni dimineaţă cel mai târziu ar trebuie să aibă loc pentru convocarea Parlamentului.

"Pe de altă parte, nici nu ar mai fi nevoie de vreo discuţie. Până la urmă nu ar fi nevoie decât lucrurile pe care ne-am înţeles şi care sunt în comun agreate, cu excepţia acestei invenţii cu vicepremier Daniel Constantin, să vină în Parlament şi atunci nu mai este nevoie de discuţie. Dar probabil că o astfel de discuţie se va fac"', a arătat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că USL este 'cea mai bună formulă de guvernare' şi a ales să păstreze 'formula de succes' pentru pentru 2014, 2015 şi 2016.

×
Subiecte în articol: antonescu alianta USL motiv