x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Este scandalos că Ponta spune că Duicu şi Prioteasa au probleme din cauza rezultatelor bune ale PSD

Antonescu: Este scandalos că Ponta spune că Duicu şi Prioteasa au probleme din cauza rezultatelor bune ale PSD

de Agerpres    |    07 Apr 2014   •   18:51
Antonescu: Este scandalos că Ponta spune că Duicu şi Prioteasa au probleme din cauza rezultatelor bune ale PSD

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că declaraţia premierului Victor Ponta cu privire la preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful CJ Dolj, Ion Prioteasa, potrivit căreia aceştia "au probleme" pentru că PSD este bine cotat în judeţele respective este scandaloasă.

"Eu cred că este scandalos. Faptul că domnul Ponta declară că nu se dezice de nişte colegi de partid care sunt sub cercetare, acest lucru pot să-l înţeleg, pot să-l şi apreciez, dacă acest nu mă dezic de ei are înţelesul da, sunt colegii mei, am fost coleg cu ei, sunt coleg cu ei, îi consider nevinovaţi până la proba contrarie sau până la o sentinţă definitivă care să spună altceva, până aici este corect. Ce este scandalos este ca mai departe ca prim-ministru să afirmi că doar din cauză că a obţinut rezultate bune PSD în judeţele acelea aceşti oameni au probleme, pentru că aşa cum ţinem la prezumţia de nevinovăţie şi este normal să cerem ca oameni care nu au fost condamnaţi să nu fie trataţi ca vinovaţi nici în presă, nici în discursul public, nici în general, la fel de normal este să nu prejudecăm noi asupra unor acte ale justiţiei şi să afirmăm că doar aşa, pentru că PSD a scos un scor bun la Mehedinţi - nu ştiu când a scos PSD ultima oară un scor bun la Mehedinţi, că ultima oară un scor bun a scos USL - acţiunea justiţiei este lipsită de temei. Nu cred că ne putem permite asta şi mai ales primul ministru nu cred că îşi permite asta", a susţinut luni Antonescu, într-o conferinţă de presă.

El s-a arătat îngrijorat cu privire la declaraţia premierului, arătând că din aceasta reiese că PSD se îndreaptă spre un partid stat.

"Ideea pe care o văd în acest pasaj al premierului este foarte îngrijorătoare pentru mine, este una care confirmă ceea ce am spus noi încă din momentul în care s-a rupt USL şi anume că PSD actual se îndreaptă cu paşi repezi, este pe un marşarier rapid, s-a întors cu spatele la prezent, la lumea în care trăim, la viitor şi se îndreaptă în pas alergător către perioada 2000-2004, deci către tentativa de a fi partid stat, pentru că numai în filosofia unui partid stat poţi spune că cineva ca domnul Duicu este supus unei cercetări şi că un judecător a dat mandat de arestare pentru că partidul nostru PSD are rezultate bune la Mehedinţi. Regret că domnul Ponta, un om tânăr, un om politic tânăr, chiar dacă înţeleg destul de surmenat din declaraţiile de pe Facebook, cu formaţie de jurist şi cu doctorat în ştiinţe juridice, poate da această declaraţie. Este păcat", a afirmat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că nu se dezice de preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, şi nici de şeful CJ Dolj, Ion Prioteasa, afirmând că aceştia "au probleme" pentru că PSD este bine cotat în judeţele respective.

"Eu cred că vom lua mai multe voturi, pentru că oamenii ştiu foarte bine. Eu nu mă dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa, nici de toţi ceilalţi care doar pentru că sunt din judeţe unde PSD stă foarte bine au probleme. Ştiam cu toţii acest lucru, că asta se va întâmpla până în noiembrie", a declarat Ponta la finalul unei dezbateri pe tema educaţiei care a avut loc la Biblioteca Central Universitară.

×