x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Nu se pune problema ca Oajdea să să vină în PNL

Antonescu: Nu se pune problema ca Oajdea să să vină în PNL

14 Iun 2010   •   00:00

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul BPC,că nu se pune problema ca Daniel Oajdea să intre în partid, anunţând că nici fostul deputat PDL nu şi-a manifestat dorinţa de a întra în rândul liberalilor şi precizând că formaţiunea liberală condamnă traseismul.

Întrebat dacă liberalii îl primesc pe deputatul PDL Daniel Oajdea în rândurile liberalilor, Antonescu a menţionat că nu se punea această problemă, anunţând că nici Oajdea nu şi-a mandifestat intenţia de a se alătura formaţiunii liberale.

"Nu se pune nicicum această problemă, nici domnul Oajdea nu a manifestat vreo intenţie în acest sens, nici noi. Domnul Oajdea e un om care şi-a descris situaţia, poziţia şi opţiunile în aceste zile şi dacă PD l-a dat afară, este o chestiune care ne mai spune ceva nu despre domnul Oajdea, despre domnul Oajdea ne poate spune că e un om serios, care a făcut ceea ce a spus că va face, ne poate spune ceva despre PD. De ce să discutăm tot felul de ipoteze? Cert este că PNL a condamnat traseismul politic şi-l condamnă, nu l-a inventat PNL, nici PD, nu l-a dus pe culmi de neruşinare cum l-a dus PDL", a spus Antonescu.

El a subliniat că liberalii nu sunt "într-un târg" pentru a-şi lua înapoi parlamentarii, "ceea ce chiar este exclus, sau pentru a ademeni parlamentarii altora".

"Când vom avea o astfel de problemă, vă vom spune care e punctul nostru de vedere. Deocamdată, domnul Oajdea şi acţiunea sa, pentru care eu, în calitate de coleg parlamentar îl felicit, nu a amestecat cu nimic în chestiunea asta PNL şi nu am avut niciun fel de discuţie nici la Iaşi, nici la Bucureşti, cu domnul Oajdea", a spus liderul PNL.

Întrebat cum comentează atitudinea PSD "care flutură cu carnetele de partid" pentru democrat-liberali care ar putea să susţină moţiunea de cenzură, Crin Antonescu a replicat: "Nu e momentul să discutăm această chestiune pentru că nu e de actualitate".

"Acum discutăm despre moţiune şi despre tot ceea ce se poate face a acest Guvern să plece şi ca noi, ceilalţi, care doborâm acest Guvern, dacă îl doborâm, să găsim o soluţie rapidă şi eficientă pentru rezolvarea cu adevărat a problemelor. Nu căutăm noi să-i convingem să vină, ci trebuie să ne convingă, dacă va fi cazul, dânşii, să-i primim, unii dintre ei", a spus preşedintele PNL.

La rândul său, preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat că liberalii au decis în BPC că "Partidul Naţional Liberal nu racolează" oamenii altor partide.

"Noi am discutat în BPC posibilitatea venirii spre noi a unor oameni, membri ai altor partide şi parlamentari şi am hotărât că PNL nu racolează, PNL nu face demersuri şi nu face promisiuni pentru a primi pe cineva. PNL este dispus atât, să primească în organizaţiile sale pe acei cetăţeni care vor să fie membri ai PNL. Prin urmare, orice asemenea demers, dacă vine din partea unei persoane onorabile, sigur că conducerea va hotărî în sensul acesta".

×
Subiecte în articol: politic