x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu şi Orban, singurii candidaţi la şefia PNL

Antonescu şi Orban, singurii candidaţi la şefia PNL

06 Mar 2010   •   00:00
Antonescu şi Orban, singurii candidaţi la şefia PNL

Delegaţii la Congresul PNL s-au reunit pentru a alege noua conducere a partidului, pe bază de listă şi moţiune, singurii înscrişi în cursa pentru preşedinţia partidului fiind Crin Antonescu şi Ludovic Orban.

Viorel Cataramă, care anunţase participarea la competiţie,nu şi-a mai redepus candidatura în condiţiile noului Statut.

Potrivit noului Statut, votat vineri, Congresul alege preşedintele partidului şi aprobă strategia şi programul politic prezentat de acesta. De asemenea, Congresul alege Biroul Politic Central şi 6 membri supleanţi ai BPC, la propunerea acestuia.
Numărul de membri al Biroului Politic Central este de 32, dintre care 15 vicepreşedinţi. Lista de membri ai Biroul Politic Central trebuie depusă de candidatul pentru funcţia de preşedinte la secretariatul general al PNL şi însoţită de declaraţii scrise de acceptare a prezenţei pe listă ale membrilor Biroului Politic Central propuşi de acesta. Niciun membru nu poate accepta prezenţa pe mai mult de o listă a Biroului Politic Central, în caz contrar prezenţa acestuia fiind nulă de drept pe toate listele de candidaturi.

Biroul Politic Central este alcătuit din preşedinte, 15 vicepreşedinţi şi 17 membri, preşedintele fondator 1990 şi preşedintele de onoare al PNL. La şedinţele Biroului Politic Central participă, cu statut de invitat permanent, secretarul general al PNL, trezorierul PNL, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, liderii grupurilor parlamentare, foştii preşedinţi ai PNL, preşedintele Senatului PNL şi primul-ministru.

×
Subiecte în articol: politic