x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică AUR îşi prezintă candidaţii şi programul pentru alegerile europarlamentare de anul viitor

AUR îşi prezintă candidaţii şi programul pentru alegerile europarlamentare de anul viitor

de Redacția Jurnalul    |    22 Iul 2023   •   20:40
AUR îşi prezintă candidaţii şi programul pentru alegerile europarlamentare de anul viitor
Sursa foto: Captura AUR

AUR îşi prezintă sâmbătă lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare cu aproape un an înaintea scrutinului. Odată cu lista de candidaţi, AUR lansează şi programul electoral al partidului pentru euroalegerile de anul viitor.

Prezentarea listei candidaţilor AUR la alegerile europarlamentare de anul viitor are loc sâmbătă, la Arenele Romane din Bucureşti.

Partidul condus de George Simion susţine că mai mult de jumătate dintre cei propuşi să intre în competiţia pentru un fotoliu în Parlamentul de la Bruxelles sunt cadre universitare sau au o diplomă de doctor în ştiinţe, iar vârsta medie a celor 44 de candidaţi este de 45 de ani. Potrivit comunicatului AUR 45,5% din listă a fost rezervată femeilor.

Cum justifică partidul lui George Simion anunţul care vine cu aproape un an înainte de alegeri? „Decizia conducerii AUR de a anunţa candidaţii pentru europarlamentare cu aproximativ un an înainte de data scrutinului este în egală măsură o provocare pentru competitorii electorali, şi o probă de transparenţă faţă de alegătorii care au 11 luni pentru a-i putea cunoaşte pe cei care le cer voturile”.

Odată cu lista de candidaţi pentru Parlamentul European, AUR prezintă şi programul electoral al partidului, structurat pe 11 capitole, de la relaţiile României cu UE până la protejarea mediului şi resurselor naturale.

Iată câteva fragmente din acest program:

„-AUR va garanta drepturile tuturor românilor care trăiesc pe teritoriul UE şi în afara ei.
-Susţinem o Europă sigură şi prosperă pentru toţi cetăţenii ei. Vom promova coeziunea în interiorul UE, reducerea considerabilă a decalajelor economice între statele UE
-AUR susţine aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, cea mai concretă cale în acest sens fiind unirea liber consimţită a celor două state româneşti.
-Ne vom opune globalismului, tendinţelor de dezrădăcinare şi a oricăror presiuni de dezbinare a ţărilor UE dar şi a românilor.
-Vom susţine un proiect european al naţiunilor şi vom susţine o politică în favoarea conservării resurselor, limbii, culturii şi tradiţiilor româneşti, asemenea Poloniei, care luptă pentru propria identitate şi pentru propriul popor.
-Avem nevoie de programe practice de reducere a sărăciei. Cea mai bună măsură socială e un loc de muncă pentru fiecare. Tinerii trebuie să înveţe o meserie şi să fie încadraţi în muncă. România trebuie să-şi crească capacităţile de producţie de bunuri agroindustriale.
-Europarlamentarii noştri vor veni cu un pachet de bază de servicii finanţat de Uniunea Europeană şi vor propune finanţarea cu prioritate a centrelor şi a căminelor pentru persoane vârstnice în mediul rural.
-Vom lua măsuri care să genereze un nou model de educaţie pentru a ne atinge obiective clare. Un copil educat astăzi, va fi un adult câştigat, care va aduce societăţii beneficii şi în niciun caz nu va fi un asistat social.
-Programele europene de finanţare trebuie să răspundă noilor realităţi sociale şi să creeze un mediu favorabil pentru o educaţie permanentă şi care să genereze şi să aducă tinerii la un nivel de pregătire cât mai bun.
-Vrem să oferim cetăţenilor români condiţii şi şanse corecte de acces a fondurilor europene pentru a combate acest dublu standard care ne împiedică să le accesăm şi pentru a crea o competitivitate şi o competiţie cinstită pe piaţa muncii.
-Românii trebuie să participe la programe de prevenţie care costă mult mai puţin decât tratamentul bolnavilor. Vom face o prioritate din tot ce înseamnă analize medicale care să aibă rolul de prevenţie.
-Vom sprijini construcţia spitalelor în oraşele mici şi medii, pe cele regionale şi vom începe modernizarea policlinicilor în oraşele mici şi medii.
-Ne vom angaja ca toţi românii să fie trataţi corect şi ca toţi să aibă acces la servicii de sănătate de calitate, atât în ţară cât şi în ţările membre UE.
-În Parlamentul European vom propune alocări de fonduri prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală pentru realizarea de centre de colectare a legumelor şi fructelor şi bani pentru modernizarea pieţelor agroalimentare pentru ca micii producători locali să poată face faţă marilor lanţuri de magazine străine, a supermarketurilor şi a hipermarketurilor din toate oraşele ţării.
-Vom investi în economia locală pentru a stimula creşterea economică şi crearea de locuri de muncă. Programul privind piaţa unică trebuie să îmbunătăţească accesul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii la finanţare şi la pieţe.
-Vom susţine antreprenorii români în a-şi dezvolta/extinde afacerile. Vrem revitalizarea zonelor agroindustriale, de tradiţie, şi promovarea mărcilor locale, a agroturismului.
-Vom susţine finanţarea cu prioritate a producţiei de panouri solare şi fotovoltaice şi vom propune în Parlamentul European un plan în acest sens pe întreaga UE.
-Vom promova şi întări sentimentul naţional, dragostea de ţară şi vom promova evenimentele locale de tradiţie. Vom promova cultura decentă, educativă, relevantă, care are rolul de a ne educa şi de a ne însufleţi în tot ceea ce înseamnă promovarea culturii româneşti. Vom consolida relaţia cu Biserica şi vom dezvolta relaţia biserică-stat pe tot ce înseamnă cultură naţională şi promovarea valorilor româneşti.
-În Parlamentul European vom servi în principal două cauze fundamentale proiectului nostru: binele ţării şi suveranismul, fiind încrezători că prin apărarea acestor principii vom îmbunătăţi vieţile tuturor românilor, atât celor de pe teritoriul ţării cât şi celor din diaspora. Ne-am săturat să fim trataţi ca nişte cetăţeni de clasă inferioară în cadrul UE, prin diferenţa de tratament la controalele vamale. Vom lupta ca România să devină un Stat Membru în Schengen.
-Trebuie să ne consolidăm şi mai mult poziţia în NATO prin dezvoltarea şi aprofundarea parteneriatelor strategice cu alte state membre. Vom sprijini industria autohtonă de armament şi vom putea fi parteneri cu statele membre în a spori producţia inclusiv pentru export.
-România trebuie să îşi apere exploatarea resurselor sale naturale în primul rând prin eradicarea corupţiei care a dat loc abuzurilor resurselor noastre şi de care a beneficiat, de multe ori, o anumită clasă politică. Vom implementa politici şi reglementări puternice care să asigure o dezvoltare durabilă şi o exploatare responsabilă. Astfel, ne vom asigura că politicile care vizează exploatarea resurselor naturale implică comunităţile locale în procesul decizional”.

Pe lista AUR se regăsesc 44 de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, printre aceştia numărându-se Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Ramona-Ioana Bruynseels, Mugur Mihăiescu şi Cristian Terheş.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: aur europarlamentare