x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Aura Vasile îi cere demisia lui Funeriu: Cioclul semianalfbet a cântat prohodul educaţiei

Aura Vasile îi cere demisia lui Funeriu: Cioclul semianalfbet a cântat prohodul educaţiei

05 Iul 2011   •   08:58
Aura Vasile îi cere demisia lui Funeriu: Cioclul semianalfbet a cântat prohodul educaţiei

Deputatul PSD ii cere demisia "urgenta" ministrului Daniel Funeriu in urma rezultatelor inregistrate la bacalaureat. Aura Vasile a declarat ca actualul detinator al portofoliului Educatiei este "cioclul semianalfbet" care "a cantat prohodul" acestui domeniu.

"Cu discursul scris corect pe o foaie de hartie, ministrul Funeriu a sustinut ieri o «conferinta de presa» in care a facut cunoscute «realizarile» domniei sale in ceea ce priveste examenul de Bacalaureat. De fapt a demonstrat ca pentru domnia sa nu e suficient sa fie cioclu si sa duca la groapa invatamantul romanesc ci are capacitatea, sigur, daca este scris pe foaie, sa-i cante si prohodul. Fugind repede de eventuale intrebari ale jurnalistilor care ar fi putut contine cuvinte de neinteles pentru domnia sa, a dat «explicatia» esecului sistemului distrus punand in carca elevilor, parintilor si cadrelor didactice, rezultatele slabe de la examenul de Bacalaureat. Sigur, pentru domnia sa nu poate constitui asta o problema. Colegii sai din partid sau din Guvern au promovat examenele de Bacalaureat la varste tarzii. Ministrul Igas sau alti demnitari ai statului promovati de PDL sunt in aceasta situatie", se arata intr-un comunicat, citat de Mediafax.

"Inutil pentru domnia sa si pentru PDL sa acuze acum curricula senatorului Ecaterina Andronescu, un profesionist desavarsit. Cu aceeasi curricula, anul trecut, rezultatele au fost mult mai bune. Vinovatul principal este domnia sa, acest «imparat» de gen neutru, inscaunat datorita «talentelor» cunoscute poporului, numarand «pixelii prezidentiali», un neinteles dar un «reformator» care isi imagineaza ca poate sta cu acelasi succes pe scaunul pe care au stat nume mari ale invatamantului romanesc, desi dupa cum se exprima si dupa cum cauta cuvintele in gura altora, n-a absolvit nici clasa «intaia»", scrie Vasile.

Potrivit acesteia, Funeriu cheama opozitia la discutii prea tarziu.

"(...) opozitia are specialisti care nu pot cobori nivelul discutiilor asa mult incat sa inteleaga si domnia sa. In cel mai bun caz s-ar impune un translator. Ca si cum nu ar fi de ajuns ca tara este pe marginea prapastiei, Basescu incearca acum, prin mana «dibace» a lui Funeriu, sa duca scoala acolo unde si-a dorit. Explicatiile pentru tot raul din sistem sunt simple: scoala a fost politizata, numindu-se, in locul profesionistilor, semianalfabeti dupaa chipul si asemanarea lui Funeriu, salariile au fost taiate in unele cazuri cu 60-70%, iar bugetul educatiei are alocat 2,73% din PIB anul acesta, fata de 6% cum prevede legea, cel mai mic din ultimii 20 de ani.

Aura Vasile spune ca "ingamfarea ministeriala este de-a dreptul incredibila, dar poate ca este justificata pentru ca, in regimul Basescu-Boc, este nevoie doar sa stii sa numeri «pixelii albastri» si sa devii ministrul Educatiei".

"De altfel, se poate aplica metaforic o vorba romaneasca: «Prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul». Pe cale de consecinta, poate nu este corect sa punem toata vina esecului pe capul ministrului. Cred ca este o greseala sa batem sluga pentru ca stapanul vrea sa ne faca rau. Asadar trebuie sa dam tuturor ceea ce merita dar ii cer, ca deputat, ministrului Funeriu, demisia urgenta din Guvern. Il asigur ca nu va fi uitat, ci va avea un loc garantat in lada de gunoi a istoriei. Sunt convinsa ca, la cerere, o omisie speciala creata din acolitii domniei sale, va putea sa ii scrie demisia aproximativ corect gramatical", conchide deputatul PSD.

×