x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Avertisment de la Cotroceni: "Nimeni să nu mişte un centimetru de pământ de la institutele de cercetare!"

Avertisment de la Cotroceni: "Nimeni să nu mişte un centimetru de pământ de la institutele de cercetare!"

01 Iul 2013   •   19:00
Avertisment de la Cotroceni: "Nimeni să nu mişte un centimetru de pământ de la institutele de cercetare!"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că ar trebui ca nimeni să "nu mişte niciun centimetru pătrat de pământ" de la institutele de cercetare şi a anunţat că dacă va exista o ordonanţă a Guvernului în acest sens, va întoarce legea în Parlament.

"Tare mă tem că s-a întâmplat zilele astea, sper să nu fie aşa, vom vedea, ar trebui, dacă suntem responsabili, ca nimeni să nu mai mişte niciun centimetru pătrat de pământ de la institutele de cercetare. Mă tem că zilele astea, vreo 2.000, 2.500 de hectare s-au mutat iarăşi pe nu ştiu unde. Dacă s-a întâmplat aşa, cu siguranţă voi întoarce înapoi la Parlament legea de aprobare a ordonanţei. În România a slăbit cercetarea. Nu suntem pregătiţi să facem faţă schimbărilor climatice prin crearea unor soiuri adaptate la România", a declarat şeful statului la Cotroceni, cu prilejul lansării raportului Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România.

Băsescu le-a atras atenţia celor prezenţi că România are o oportunitate extraordinară să folosească bani europeni şi pentru cercetare, şi pentru dezvoltare şi pentru retehnologizare.

×