x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Avocații Sorinei Pintea: nu există un proces-verbal de flagrant delict

Avocații Sorinei Pintea: nu există un proces-verbal de flagrant delict

de Ion Alexandru    |    02 Mar 2020   •   07:59
Avocații Sorinei Pintea: nu există un proces-verbal de flagrant delict
Sursa foto: Karina Knapek

Reținerea și arestarea preventivă a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, acuzată de luare de mită, prin prindere în flagrant delict, dă, practic, startul unei noi campanii electorale murdare pentru alegerile locale. Deși procurorii DNA susțin că au fost întrunite toate elementele unui flagrant delict, așa cum scrie în Codul de procedură penală, avocații fostului ministru susțin, într-un document public, că nu există, la dosarul cauzei, un proces-verbal în acest sens. Situația critică în care Sorina Pintea se află este accentuată, cu atât mai mult, cu cât aceasta suferă de o boală autoimună, încarcerarea sa în arestul Poliției Capitalei fiind considerată ca un factor care i-ar putea pune viața în primejdie.

 

Într-o scrisoare transmisă publicului larg, după ce Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, avocații fostului ministru precizează că la dosarul de urmărire penală și la cererea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA și aprobată de judecătorul de drepturi și libertăți nu există un proces-verbal de prindere în flagrant delict. Conform acestui document, „în opinia DNA, acuzația de luare de mită în formă continuată constă în două acte materiale, și anume că solicitarea și primirea, în mod direct și pentru sine, undeva în luna noiembrie-decembrie a anului 2019, a sumei de 10.000 de euro de la suspectul Mihai Costea, sumă care ar fi provenit de la un reprezentant al unei societăți comerciale din București, cu privire la această faptă este doar un denunț. Inițial, se susținuse că ar fi fost dată lui Mihai Costea pentru el, și abia din data de 27 februatrie s-ar fi pretins că aceasta ar fi ajuns, în realitate, la Sorina Pitea”.

De asemenea, avocații fostului ministru atrag atenția că „solicitarea și primirea, în mod direct, în data de 28 februarie, a sumei de 120.000 de lei de la suspectul Mihai Costea, sumă care ar fi provenit de la un reprezentant al conducerii unei societăți comerciale din București, această acuzație se susține doar prin denunțul făcut de Mihai Costea”.

 

Surse: Un senator va fi chemat să dea cu subsemnatul

Reamintim că Mihai Costea a fost prins în flagrant delict, într-o parcare din București, în timp ce primea de la denunțătorul său suma de 120.000 de lei, despre care le-a spus procurorilor că urmează să i-o înmâneze Sorinei Pintea, drept comision dintr-un contract de lucrări la Spitalul Județean Baia Mare. Ulterior, suspectul a devenit el însuși denunțător și, cu banii marcați, introduși într-o sacoșă, s-a prezentat la spital. Acolo a purtat un scurt dialog cu Sorina Pintea, după care a înmânat sacoșa unei angajate a spitalului, spunându-i că este pentru fostul ministru. La scurt timp, procurorii DNA au descins în unitatea spitalicească, unde au reținut-o pe Sorina Pintea.

Dosarul Sorinei Pintea, arestată pentru luare de mită, sare în aer. Senatorul PSD Liviu Pop urmează să fie citat de autorități pentru a da declarații în fața procurorilor DNA. Asta după ce fiul Sorinei Pintea a acuzat că a discutat cu denunțătorul mamei sale și acesta i-a spus că i-a dat bani și lui Liviu Pop, pentru a-i da Sorinei Pintea. Liviu Pop a negat acuzațiile care i se aduc, însă există informații conform cărora acesta ar urma să fie citat ca martor, pentru a da explicații în fața procurorilor DNA.

×
Subiecte în articol: Sorina Pintea