x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Avocatul Poporului a atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale

Avocatul Poporului a atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale

18 Iun 2020   •   18:23
Avocatul Poporului a atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale

Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat joi la Curtea Constituțională legea adoptată miercuri de Camera Deputaților privind impozitarea cu până la 85% a tuturor pensiilor speciale din România. Ea a explicat pentru MEDIAFAX că, deși se numește taxarea pensiilor, este de fapt o dublă impozitare.

„Sunt două chestiuni. Pe de o parte, este vorba despre faptul că e o inechitabilă așezare a sarcinilor fiscale. Se numește taxarea unor pensii. În realitate avem de-a face cu o impozitare, fiindcă taxele ți le impune statul când îți oferă un serviciu”, a declarat pentru MEDIAFAX Renate Weber.

Avocatul Poporului a mai spus că este vorba și despre o supraimpozitare, pentru că toate pensiile de peste 2000 de lei sunt impozitate cu 10%

„În plus, vine aceasta taxare de 10% pentru aceste pensii între 2001 și 7000 de lei și de 85% de peste 7001 lei. Ori există un principiu foarte clar al nediscriminării care spune că toata lumea trebuie să fie tratată egal. Aici nu vorbim de un impozit progresiv pe toate veniturile, ci doar pe o categorie, ori așa ceva, în opinia noastră, este neconstituțional”, a mai explicat Weber.

Camera Deputaților a decis, miercuri, impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: renate weber