Potrivit ministrului, există semne pozitive vizibile, pe baza cărora guvernul se aşteaptă la o creştere economică reală în anul în curs.
În acest context, a precizat Baconschi, pentru a consolida reformele întreprinse până în prezent şi a le proteja de posibile evoluţii externe negative, România are în vedere un acord preventiv cu Fondul Monetar Internaţional, sprijinit de Uniunea Europeană.
"Ne aflăm pe o cale bună de revenire economică, iar prognoza pentru acest an este chiar mai bună, aşa încât cred că partea cea mai grea a trecut", a susţinut şeful diplomaţiei române, potrivit Agerpres.
El a subliniat că îmbunătăţirea ratei de absorbţie a fondurilor structurale comunitare reprezintă, cu certitudine, o prioritate majoră a guvernului român în acest an.
Teodor Baconschi s-a pronunţat, de asemenea, pentru revitalizarea Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), a cărei preşedinţie este deţinută în 2011 de România şi pe care aceasta ar dori să o aducă mai aproape de Uniunea Europeană în unele proiecte comune.
În plus faţă de poziţionarea strategică a statelor sale, regiunea Mării Negre este un punct nodal pentru coridoarele de transport şi rutele comerciale, a explicat Baconschi. Această regiune deţine resurse naturale bogate, inclusiv energetice, motiv pentru care ar trebui să atragă mai multă atenţie din partea Uniunii Europene, a pledat în interviu ministrul român de externe.
Citește pe Antena3.ro