x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bani de la PHARE pentru alesii romani

Bani de la PHARE pentru alesii romani

09 Sep 2004   •   00:00

Deputatii au primit 2 milioane de euro pentru se ridica la standarde europene, dupa infratirea Camerei Deputatilor cu Adunarea Nationala Franceza. Biroul permanent al Camerei Deputatilor a aprobat ieri un memorandum prin care institutia a primit suma de 2 milioane de euro pentru "Intarirea capacitatii administrative a Parlamentului Romaniei". Banii vin printr-un program PHARE, care va fi coordonat de secretariatul general al Camerei Deputatilor.

Camelia Ionescu

DESTINATIE. Suma va acoperi cheltuielile necesare ca deputatii alesi anul acesta sa invete procedurile de tehnica legislativa, necesare activitatii in legislativ. De altfel, in acelasi scop vor fi scoliti si angajatii Camerei, iar politica de personal va fi si ea reanalizata. Alesii vor fi pregatiti timp de 6 luni pentru activitatea de legiferare, iar timp de 18 luni, programul PHARE se va ocupa de educarea lor intr-ale conduitei onorabile. Astfel, din cele 2 milioane de euro, o parte se va cheltui pentru intocmirea unui cod de conduita pentru alesi, dar si pentru instituirea de mecanisme de pedeapsa pentru cei care isi dau in stamba. Alte capitole cuprinse in program sunt imbunatatirea procedurilor parlamentare, evaluarea impactului legilor adoptate de Parlament, pregatirea urmaririi normelor europene in perspectiva aderarii Romaniei la UE, dar si imbunatatirea participarii societatii civile la lucrarile Camerei Deputatilor.

APLICARE

"«Intarirea capacitatii administrative a Parlamentului» va fi lansat joi si se va aplica incepand cu noua sesiune parlamentara. Formarea deputatilor este o cerere a Europei" - Tudor Mohora, secretarul Camerei Deputatilor

×
Subiecte în articol: politic